ЗСУ закликає росіян здатися у полон та повернутися додому живими

ЗСУ закликає росіян здатися у полон та повернутися додому живими

Відео
Укрінформ
Збройні сили України оприлюднили звернення до населення та особового складу Збройних сил росії із закликом замислитися про те, заради чого вони беруть участь у цій розв'язаній путіним війні, заради чого вмирають, адже Україна ніколи не погрожувала їхній державі.

Про це повідомляє Управління стратегічних комунікацій Генштабу ЗСУ у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Поставте собі запитання, за що ви воюєте? За страх ваших вождів втратити владу? За їхній образ життя, створений на грошах, украдених у вас та ваших родин? За їхню тупість та некомпетентність? Україна ніколи не погрожувала російській федерації. Сьогодні ви воюєте не з НАТО. Скільки б вам про це не говорили кремлівські пропагандисти. Ви воюєте проти України», - йдеться у звернення.

російським військовим нагадали про те, що вони перебувають на території чужої країни та беруть участь у воєнних злочинах керівництва росії. Щодня їх кидають на смерть, адже ці люди для свого командування є розхідним матеріалом, а втрати ніхто не рахує.

Наголошується, що Збройні сили України захищають свій народ та свою країну від агресії росіян. Оскільки українські воїни готові захищати свої родини, свою Батьківщину до останнього, росіянам радять подумати й про свої родини, яким потрібні живі та здорові чоловіки. «Життя дане не для того, щоб виконувати злочинні накази путінського режиму. Збережіть своє життя та майбутнє. Відмовтеся від участі у кривавій путінській війні, складіть зброю заради вашого безпечного та мирного майбутнього», - закликають українські сили оборони.

Командування Збройних сил України пропонує росіянам здатися у полон та повернутися додому живими. Їм гарантують дотримання Женевських конвенцій щодо полонених, медичну допомогу, зв'язок із рідними та близькими. Наголошується, що всім, хто здасться у полон, гарантований контроль та дотримання їхніх прав міжнародною організацією Червоного Хреста. Всі те, хто здасться у полон, оформлюються як, такі, що потрапили у полон під час бойових дій, бо це дозволяє уникнути переслідування з боку російських спецслужб та гарантує збереження для них усіх виплат.

Військові, які не захочуть повертатися у росію по обміну, отримають притулок на території України.

Крім того, за добровільну здачу зброї та військової техніки та боєприпасів Україна пропонує грошову винагороду. «Це не зрада, це нормальна реакція нормальних людей на злочинну війну", - додають українські військові.

Щоб здатися у полон за попередньою домовленістю, треба зв'язатися із представниками ЗСУ на номерами телефонів: +38 066 580 34 98 або +38 093 119 29 84. Або скористатися чатботом у месенджері Телеграм «Хочу жить». Сконтактувати з українськими військовими можна самостійно або за допомогою рідних або близьких людей.

Якщо зв'язку немає, можна здатися у полон, виконати ряд дій: вийти до позицій ЗСУ та голосно заявити про бажання здатися, розрядити зброю, визначити своє бажання здатися білою тканиною, прапорцем або видимою пов'язкою на зброї та виконати указівки українських військовослужбовців.

Читайте також: ЗСУ за вісім місяців знищили майже 68 тисяч російських загарбників

Як повідомляв Укрінформ, 21 жовтня Збройні сили України оприлюднили звернення до населення та особового складу Збройних сил республіки Білорусь із закликом не втягуватися у брудну війну рф проти українського народу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-