росія готує теракт на Каховській ГЕС, оскільки розуміє, що не утримає південь - Зеленський

росія готує теракт на Каховській ГЕС, оскільки розуміє, що не утримає південь - Зеленський

Укрінформ
Якщо росія дійсно готує теракт на Каховській гідроелектростанції, то це означає, що вона вже розуміє, що не зможе утримати загарбаний південь України.

Про це Президент Володимир Зеленський сказав у своєму відеозверненні до громадян, повідомляє Укрінформ.

«Під час засідання Європейської Ради сьогодні поінформував європейців про черговий теракт, до якого росія готується на Каховській гідроелектростанції. За нашою інформацією, агрегати й дамба Каховської ГЕС заміновані російськими терористами. Зараз всі у світі мають діяти потужно та швидко, щоб не допустити ще й такого російського теракту. Підрив дамби означатиме масштабну катастрофу. І якщо росія готує такий теракт, якщо вона всерйоз розглядає і такий сценарій, то це означає, що терористи дуже чітко усвідомлюють: їм не утримати не тільки Херсон, але й увесь південь нашої країни, зокрема й Крим», - сказав Зеленський. Він закликав усіх: європейців, лідерів світу, міжнародні організації дати зрозуміти державі-терористу, що такий теракт на Каховській ГЕС означатиме абсолютно те саме, що й застосування зброї масового ураження.

«Світ повинен реагувати – превентивно», - переконаний глава держави.

Читайте також: Уряд закликає міжнародні організації направити моніторингову місію на Каховську ГЕС

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський заявив, що російські загарбники замінували Каховську ГЕС і готують теракт, та закликав направити на гідроелектростанцію міжнародну спостережну місію. В іншому випадку, як зазначив Зеленський, руйнівні екологічні, гуманітарні, техногенні наслідки одного російського теракту можуть стати такими, що його називатимуть "історичною катастрофою".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-