Українська ППО вже збиває близько 60% ворожих повітряних цілей – Резніков

Українська ППО вже збиває близько 60% ворожих повітряних цілей – Резніков

Укрінформ
Українська протиповітряна оборона вже збиває близько 60% ворожих повітряних цілей, а найближчим часом результати будуть ще кращими.

Про це міністр оборони України Олексій Резніков сказав в ефірі телемарафону, передає Укрінформ.

"Наші сучасні повітряні сили, системи ППО, захисту неба вже на сьогоднішній день приблизно 60% збивають повітряних цілей, які несуть загрозу та несуть смерть. Це стосується крилатих, балістичних ракет і так далі. А по дронах ефективність навіть набагато вища. Але, звісно, кожний новий елемент – це можливість захистити спочатку об'єкти критичної інфраструктури, потім населені пункті, і так далі. У нас велика країна, тому є що захищати», - сказав Резніков.

За його словами, влада налаштована працювати над тим, що небо було закрите ще ефективніше. Міністр вважає, що вже через пару місяців вдасться значно посилити повітряну оборону. Загалом же глава МОУ наголосив на тому, що навіть найсучасніші системи світу не гарантують закриття неба на всі 100%. Якщо це вдається зробити хоча б на 80%, таке вважається дуже високим результатом.

Читайте також: росія з 10 жовтня пошкодила понад 400 об’єктів у 16 регіонах – Шмигаль

Як повідомлялось, з 10 жовтня росія здійснює масовані удари ракетами та дронами-камікадзе по цивільній енергетичній інфраструктурі України. В результаті пошкоджено понад 45 об'єктів енергетики. Укренерго вже ввело обмеження електропостачання у центрі та на півночі України.

Як зазначив Резінков, така тактика росіян стимулювала міжнародних партнерів швидше допомогти закрити небо над Україною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-