росія з 10 жовтня пошкодила понад 400 об’єктів у 16 регіонах – Шмигаль

росія з 10 жовтня пошкодила понад 400 об’єктів у 16 регіонах – Шмигаль

Укрінформ
росія ракетними обстрілами та атаками з дронів-камікадзе з 10 по 20 жовтня пошкодила понад 400 об’єктів у 16 регіонах України, серед яких десятки енергетичних об’єктів.

Про це Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль сказав на засіданні уряду, передає Укрінформ.

«З 10 до 20 жовтня в результаті обстрілів пошкоджено понад 400 об’єктів у 16 регіонах нашої країни, серед яких десятки енергетичних об’єктів», - зазначив Шмигаль.

За його словами, російська армія визначила нашу енергетику одним із ключових об’єктів для своїх атак. «Обстріли генерації, тобто об’єктів, які виробляють електроенергію. Обстріли систем розподілу електроенергії, тобто ліній електропередач, завдяки яким кожен із нас має вдома світло», - додав Прем’єр.

Читайте також: Шмигаль назвав чотири області, які найбільше знизили енергоспоживання

Він зауважив, що паралельно українські об’єкти енергетики перебувають під постійними кібератаками. «Про мету всіх цих атак російські пропагандисти та посадові особи говорять неприховано: Україна, за їхніми словами, має залишитися без води, без світла, без тепла. Наше завдання — цього не допустити. Попри те, що удари по енергетичній інфраструктурі завдаються понад тиждень, ситуація залишається важкою, але контрольованою», - сказав Шмигаль.

Глава уряду підкреслив, що Україна суттєво збільшила кількість ремонтних бригад. Закуплено додаткове обладнання для ремонтів, яке зберігається в надійних місцях. «Країни-партнери постійно надають потрібну допомогу. 55 млн доларів виділено США для ремонту й технічного обслуговування газових труб, а також надання електрогенераторів, альтернативних джерел палива для соціальної інфраструктури. 70 млн євро передбачають Нідерланди. Данія допомагає з опалювальним сезоном на Миколаївщині.

Читайте також: Швейцарія вже долучається до проєктів відбудови України – Шмигаль

Маємо попередні домовленості з Норвегією та Великою Британією про постачання газу, особливо в разі критичної потреби взимку. ЄС та Канада так само підключаються до допомоги. Оператори системи розподілу з Бельгії, Польщі, Німеччини, Італії та інших країн передають генератори, трансформаторне обладнання, проводи, ізолятори для ліній електропередач і багато іншого обладнання. Передають не лише зараз, а й усі ці місяці, завдяки чому ми можемо швидше відновлювати постання електроенергії», - запевнив Прем’єр-міністр.

Він додав, що нині всі служби працюють на місцях. Робота йде цілодобово.

Як повідомлялось, з 10 жовтня росія здійснює масовані удари ракетами та дронами-камікадзе по цивільній енергетичній інфраструктурі України. В результаті пошкоджено понад 45 об'єктів енергетики. Укренерго вже ввело обмеження електропостачання у центрі та на півночі України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-