Німецька компанія передала Україні радіолокаційну станцію для IRIS-T

Німецька компанія передала Україні радіолокаційну станцію для IRIS-T

Укрінформ
Німецька компанія Hensoldt AG, яка спеціалізується на сенсорних технологіях для захисту та спостереження в оборонному, безпековому та аерокосмічному секторах, передала Україні першу багатофункціональну радіолокаці́йну станцію TRML-4D.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі компанії.

«Ситуація в Україні вимагає швидких і рішучих дій. Завдяки серійній лінії виробництва та відданості наших співробітників, ми можемо постачати такі системи для захисту населення в найкоротші терміни», - заявив гендиректор компанії Томас Мюллер.

Компанія передає Україні чотири своїх високоефективних радари для системи протиповітряної оборони IRIS-T SLM компанії Diehl Defence, яка призначена для посилення обороноздатності України.

Читайте також: Німецький комплекс ППО IRIS-T вже працює на південному напрямку

«Один із радарів TRML-4D уже було доставлено, а ще три будуть доставлені протягом кількох місяців», - додали у компанії.

Зазначається, що РЛС здатна виявляти, супроводжувати та класифікувати різні типи повітряних цілей, зосереджуючись на невеликих, швидких і низьколітаючих та/або маневруючих крилатих ракетах і літаках, а також вертольотах.

Крім цього, TRML-4D забезпечує швидке виявлення та супроводження близько 1500 цілей у радіусі до 250 км.

Як повідомлялося, речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що зенітно-ракетний комплекс IRIS-T інтегровано в систему протиповітряної оборони України.

Фото: HENSOLDT

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-