Результативність збиття іранських дронів за два тижні становить 85% - Ігнат

Результативність збиття іранських дронів за два тижні становить 85% - Ігнат

Укрінформ
Результативність збиття іранських дронів "Шахід-136" українськими військовими за два тижні становить 85%.

Про це сказав речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат під час брифінгу у Медіацентрі Україна-Укрінформ.

"Беремо, умовно, два тижні крайні застосування наших бойових сил та засобів проти дронів і результативність їхнього збиття, то маємо цифру сьогодні 85%, саме якщо говоримо про дрони "Шахід-136", - зазначив Ігнат.

Він додав, що від першого випадку застосування іранських дронів, який відбувся 13 вересня, до нинішнього дня військові набули певного розуміння, як ефективніше їх виявляти та знищувати.

Крім того, Ігнат зауважив, що західні системи ППО різних видів та класів, які доставлятимуть в Україну, стануть також ефективними для збиття іранських дронів.

Читайте також: СБУ відкрила справу про постачання Іраном росії дронів і ракет

Як повідомлялося, російські війська суттєво збільшили кількість ракетних обстрілів України. Зокрема, з 10 по 20 жовтня загарбники випустили 154 ракети, що в сім разів більше, ніж у першій декаді місяця.

Заступник начальника головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов напередодні заявив, що ефективність української ППО залишається на достатньо високому рівні. Так, 64% ракет, а це 81 ракета із 126 застосованих, були знищені силами ППО. Також Громов відзначив і зростання застосування ворогом безпілотників типу Shahed-136. Так, з 10 жовтня противник застосував 176 безпілотних літальних апаратів по об’єктах на території України, що в порівнянні з попередньою декадою більше у 2,5 рази.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-