СБУ відкрила справу про постачання Іраном росії дронів і ракет

СБУ відкрила справу про постачання Іраном росії дронів і ракет

Укрінформ
Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження щодо постачання російській федерації іранських дронів і ракет.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє в Телеграмі.

«Слідчі СБУ розпочали кримінальне провадження, яке має встановити всіх причетних до постачання в рф іранських дронів Shahed-136 і Mohajer-6, а також балістичних ракет малої дальності Fateh-110 та Zolfaghar», — ідеться в повідомленні.

Читайте також: Штати із союзниками запустили в Радбезі ООН процес щодо санкцій проти Ірану - Держдеп

За даними слідства, є всі підстави стверджувати, що представники іранської влади й оборонно-промислового комплексу умисно допомагають росії у війні проти України.

Як уточнили в СБУ, метою розслідування є поіменне встановлення причетних осіб, способу та маршрутів перевезення цих озброєнь і подальше притягнення винних до відповідальності.

«Той, хто допомагає росії обстрілювати мирні українські міста і села, має також понести відповідальність за воєнні злочини рф. Бо не можна свідомо продавати маніяку наточений ніж, а потім дивуватися, що він вбиває людей. Тож наразі українські правоохоронні органи дають юридичну оцінку такій допомозі нашому ворогу. Попри спроби рф замаскувати «Шахеди» під «Герані», ми доведемо їхнє іранське походження, зокрема, і за допомогою експертиз. Працюємо над тим, щоб зірвати маски з усіх воєнних злочинців і покарати їх», – заявив голова СБУ Василь Малюк.

Читайте також: Штати із союзниками запустили в Радбезі ООН процес щодо санкцій проти Ірану - Держдеп

Провадження відкрите за ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі агресору) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі.

Як повідомлялося, росія активно використовує бойові дрони іранського виробництва для атак по мирних містах України та для руйнації критично важливої інфраструктури напередодні зимового періоду.

20 жовтня постійні представники країн Європейського Союзу погодили додаткові санкції проти Ірану за постачання росії бойових дронів-камікадзе.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-