З 10 жовтня рф випустила по Україні 154 ракети – Генштаб

З 10 жовтня рф випустила по Україні 154 ракети – Генштаб

Укрінформ
російські окупаційні війська суттєво збільшили кількість ракетних обстрілів України. Зокрема, з 10 по 20 жовтня загарбники випустили 154 ракети, що в сім разів більше, ніж у першій декаді місяця.

Про це під час брифінгу повідомив заступник начальника головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Аналіз характеру застосування противником ракетного озброєння за минулий період показує різке та суттєве збільшення його інтенсивності. Так, з 10 жовтня противник випустив 154 ракети по території України, що в порівнянні з першою декадою місяця більше майже в сім раз. В першій декаді була випущена 21 ракета», - повідомив Громов.

Він також наголосив, що ворог використовував переважно ракети повітряного базування.

«Основним типом ракетного озброєння, що застосовувалось противником протягом останнього періоду, стали крилаті ракети повітряного базування. При цьому за попередній період застосування цих ракет взагалі не відмічалось. Кількість застосованих ракет – 83 одиниці – перевищила кількість ракет цих типів, застосованих впродовж чотирьох місяців – червня, липня, серпня та вересня. В той період було застосовано лише 43 ракети», - розповів Громов.

Майже третину – 29% - від застосованих ракет склали крилаті ракети морського базування типу калібр, які також не застосовувались протягом попереднього періоду. Також противник збільшив інтенсивність використання крилатих ракет наземного базування – застосував вісім ракет. Водночас за попередній період він використав лише одну ракету.

Представник Генштабу запевнив, що ефективність української ППО залишається на достатньо високому рівні. Так, 64% ракет, а це 81 ракета із 126 застосованих, були знищені силами ППО.

Також Громов відзначив і зростання застосування ворогом безпілотників типу Shahed-136.

Читайте також: Зростає загроза наступу рф з території білорусі — Генштаб

«З 10 жовтня противник застосував 176 безпілотних літальних апаратів по об’єктах на території України, що в порівнянні з попередньою декадою більше у 2,5 раза», - повідомив Громов.

Він додав, що 65 ворожих дронів були націлені на об’єкти в місті Києві. Майже половина з них – 27 одиниць – були випущені з території білорусі.

У Генштабі закликають не нехтувати правилами безпеки, адже навіть знищена ракета чи дрон можуть нести смертельну небезпеку.

Читайте також: ППО ефективно працює завдяки професіоналізму ЗСУ і допомозі партнерів – Залужний

Як повідомляв Укрінформ, станом на ранок 20 жовтня російська армія за останню добу здійснила масовані атаки на вісім областей України, є загиблі і поранені мирні жителі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-