На звільнених територіях Херсонщини зареєстрували 156 воєнних злочинів рф

На звільнених територіях Херсонщини зареєстрували 156 воєнних злочинів рф

Укрінформ
На визволених від російських загарбників територіях Херсонської області правоохоронці вже задокументували 156 воєнних злочинів.

Про це на брифінгу у Military Media Center повідомив начальник Департаменту організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування Нацполіції Олексій Сергєєв, передає кореспондент Укрінформу.

"На звільнених територіях Херсонщини поліцією забезпечено проведення заходів з відновлення правопорядку у 88 населених пунктах. Відновлено роботи двох підрозділів поліції - у селах Високопілля та Велика Олександрівка. Слідчими Національної поліції задокументовано 156 воєнних злочинів, найбільше за статтею 438 Кримінального кодексу - порушення законів та звичаїв війни, це 139 кримінальних правопорушень)", - сказав він.

Сергєєв також повідомив, що на деокупованій території Херсонщини виявлено дев'ять тіл загиблих цивільних осіб, а також два місця несвободи, де росіяни незаконно утримували українських громадян.

Читайте також: Війська рф тікають з Херсонщини, прикриваючись цивільним населенням — Гуменюк

Крім того, працівники вибухотехнічної служби Нацполіції з початку деокупаційних заходів у Херсонській області вилучили 777 вибухонебезпечних предметів.

Як повідомляв Укрінформ, а Херсонщині після деокупації одного з населених пунктів Бериславського району виявили тіла подружжя - до смерті людей причетні російські військові, які проживали по сусідству із загиблими.

Фото: МВС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-