У Генштабі прокоментували кількість мобілізованих на кордоні з Україною

У Генштабі прокоментували кількість мобілізованих на кордоні з Україною

Укрінформ
На даний час кремль мобілізував вже понад 200 тисяч осіб. Частина цих підрозділів продовжує перебувати на території рф, частина - наближається до кордонів України.

Про це під час брифінгу повідомив заступник начальника головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов, відповідаючи на питання Укрінформу щодо кількості російських військ, сконцентрованих наразі біля кордонів з Україною.

«Є різна інформація... З першого дня ми не можемо повірити тим заявам російського військово-політичного керівництва щодо мобілізування 300 тис військовослужбовців, як було оголошено. Ми розуміємо, що ворог підступний, і ця цифра - лише для загального користування. За різними даними, на даний час ворог відмоіблізував вже понад 200 тисяч. Так, дійсно є підрозділи, які продовжують знаходитись на території рф, є підрозділи, які наближаються до районів на території росії та білорусі, поблизу наших кордонів. Це відстежується, ми відстежуємо цю ситуацію. Хочу наголосити на тому, що ті підрозділи, які зараз прибули на прикордонну територію країни-агресора і республіки білорусь, вони не навчені. Заходи підготовки на полігонах рф якщо і проводились, то в мінімальному обсязі. Ми розуміємо, що далі будуть тривати, в тому числі, і заходи злагодження цих підрозділів або частина із мобілізованих буде розподілена для доукомплектування частин рф, що зазнали втрат», - повідомив Громов.

Читайте також: рф змогла мобілізувати до 200 тисяч осіб із заявлених 300 тисяч — Маляр

Як повідомлялось раніше, загроза відновлення наступальних дій російської федерації на північному фронті, за даними Генштабу, зростає. Напрямок може бути змінений у бік західного кордону України, аби перерізати логістичні шляхи постачання Україні озброєння та техніки від міжнародних партнерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-