Ізраїль не дасть Україні зброю, але готовий допомогти з системою оповіщення - Ганц

Ізраїль не дасть Україні зброю, але готовий допомогти з системою оповіщення - Ганц

Укрінформ
Міністр оборони Ізраїлю Бенні Ганц заявив у середу, що ізраїльський уряд запропонував допомогу Україні в розробці системи раннього попередження про ракетні удари, але не надаватиме системи озброєння.

Про це повідомляє Jerusalem Post, передає Укрінформ.

«Наша політика щодо України не зміниться – ми будемо продовжувати підтримувати її разом із Заходом, але ми не надаватимемо системи озброєння. Ми попросили українців поділитися інформацією щодо їхніх потреб і запропонували допомогу в розробці рятувальної системи раннього попередження», – заявив Ганц під час брифінгу для послів країн-членів ЄС в Ізраїлі.

Міністр оборони Ізраїлю повідомив, що Єрусалим надіслав Києву запит на обмін інформацією про потреби країни в системах протиповітряної оборони, і після отримання відповіді зможе «допомогти в розробці рятувальної системи раннього попередження цивільного населення».

Але через те, що він назвав «обмеженнями» та «різноманітністю оперативних міркувань», він наголосив, що Ізраїль не постачатиме Україні жодних систем озброєння.

Читайте також: Україна надішле Ізраїлю ноту з проханням надати системи ППО

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок міністр оборони Ізраїлю Бенні Ганц та лідер опозиційної партії країни Біньямін Нетаньяху висловили небажання змінювати політику Ізраїлю щодо надсилання оборонного обладнання в Україну.

З початку повномасштабної агресії росії проти України український уряд неодноразово звертався до Ізраїлю з проханням надати захисне озброєння, зокрема системи ППО. За надання Україні військової допомоги висловлювався і міністр ізраїльського уряду у справах діаспори Нахман Шай.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-