Зеленський доручив створити мобільні пункти живлення для критичної інфраструктури

Зеленський доручив створити мобільні пункти живлення для критичної інфраструктури

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський провів стратегічну нараду щодо безпеки на об’єктах енергозабезпечення.

Як повідомляє пресслужба глави держави, участь у нараді взяли Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, міністр енергетики Герман Галущенко, міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов, представники ДСНС, керівники енергетичних підприємств, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, передає Укрінформ.

Зазначається, що учасники зустрічі обговорили заходи для ліквідації наслідків у разі виведення з ладу енергосистеми України.

Крім того, розглядались актуальні питання щодо безпеки на критично важливих об’єктах, які забезпечують життєдіяльність населених пунктів України, а також необхідні кроки для проходження опалювального сезону в умовах постійних обстрілів військами рф об’єктів енергозабезпечення.

На нараді також обговорено сценарії можливих наслідків і моделі підтримки населення під час імовірних загроз різного ступеня небезпечності. Учасники погодили необхідні заходи на випадок відсутності електроенергії у населених пунктах.

Окремо присутні зупинилися на питанні співпраці з міжнародними партнерами щодо обладнання для забезпечення всіх населених пунктів, де немає електроенергії.

“Президент поставив завдання оперативно створити мобільні пункти живлення для критичної інфраструктури міст, селищ і сіл”, - зауважили в ОП.

Як повідомлялося, з 10 жовтня росія здійснює масовані удари ракетами та дронами-камікадзе по цивільній енергетичній інфраструктурі України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-