«Армія дронів»: на передову направили ще 179 безпілотників для ЗСУ

«Армія дронів»: на передову направили ще 179 безпілотників для ЗСУ

Фото
Укрінформ
У межах ініціативи «Армія дронів» українським військовим передали 179 безпілотників – 146 Mavic 3 та 33 Matrice RTK 300, які вже розподілені по всій лінії фронту.

Про це повідомив віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Армія дронів продовжує посилювати ЗСУ — ще 179 безпілотників вирушили на передову. 146 Mavic 3 та 33 Matrice RTK 300 розподілені по всій лінії фронту. «Пташки» вирушили на Херсонський, Донецький, Харківський, Луганський, Запорізький напрямки та в прикордонні області на півночі країни», - зазначив міністр.

За його словами, безпілотники Mavic 3 допоможуть захисникам і захисницям оперативно виявляти техніку, переміщення окупантів та коригувати артилерію по позиціях ворога. Ці дрони знімають відео у форматі 4К, що дає можливість дізнатися, де перебувають окупанти.

Читайте також: «Армія дронів»: за три місяці замовили 986 безпілотників для ЗСУ - частина з них вже на фронті

Інші дрони – Matrice RTK 300 поїхали у “гарячі точки”. Ці мультикоптери знаходять найбільш замасковані позиції росіян. Що дозволяє військовим оперативно отримувати інформацію про місцеперебування окупантів і знищувати ворожі позиції.

«Продовжуємо забезпечувати дронами всі напрямки фронту. Разом із вашою підтримкою зберігаємо життя хлопцям та дівчатам і наближаємо перемогу», - додав Федоров.

Читайте також: СКУ зібрав на «Армію Дронів» понад 25 мільйонів гривень

Як повідомлялось, «Армія дронів» – проєкт, започаткований Генеральним штабом ЗСУ та Мінцифри. Це комплексна програма, в межах якої запланована системна закупівля дронів, їх ремонт, а також курси навчання відповідних фахівців. Проєкт стартував 1 липня.

Фото: Мінцифри

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-