«Армія дронів»: за три місяці замовили 986 безпілотників для ЗСУ - частина з них вже на фронті

«Армія дронів»: за три місяці замовили 986 безпілотників для ЗСУ - частина з них вже на фронті

Укрінформ
Міністерство цифрової трансформації спільно з Генштабом та Держспецзв’язку за три місяці проєкту «Армія дронів» домовилися про закупівлю 986 безпілотників за 1,9 млрд грн для Збройних сил України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінцифри у Телеграмі.

«Спільно з Генштабом та Держспецзв’язку ми домовилися про закупівлю 986 безпілотників за 1,9 млрд грн. Це сучасні, високотехнологічні, ударні, зі штучним інтелектом та вбудованим тепловізором дрони та безпілотники: UkrJet, Skyeton, Fly Eye 3.0, WARMATE 3.0, PENGUIN C-MIL Mk 2 UAS, SKIF, Flirt Cetus, DJI Matrice RTK 300, DJI Mavic 3, Autel evo 2. Частина з них вже на фронті. Решту відправимо невдовзі», - йдеться в повідомленні.

У міністерстві додали, що в рамках програми «Армія дронів» також відбувається навчання операторів дронів. Наразі 17 шкіл підписали договір про співпрацю, щоб разом навчати професійних пілотів. Тренінги пройшли вже понад 1000 військових.

Читайте також: Безпілотна авіація. Як «пташки» рятують життя на фронті

Як повідомлялось, «Армія дронів» – проєкт, започаткований Генеральним штабом ЗСУ та Мінцифри. Це комплексна програма, в межах якої запланована системна закупівля дронів, їх ремонт, а також навчання відповідних фахівців. Проєкт стартував 1 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-