У звільнених районах Харківщини зареєстрували понад 1,6 тисячі воєнних злочинів рф

У звільнених районах Харківщини зареєстрували понад 1,6 тисячі воєнних злочинів рф

Укрінформ
Слідчі Нацполіції зареєстрували на визволених від російських загарбників територіях Харківської області 1601 воєнний злочин росії.

Про це повідомила пресслужба МВС, передає Укрінформ.

Усього з початку деокупаційних заходів слідчими підрозділами Нацполіції зареєстровано 1601 воєнний злочин, найбільше з яких за ст. 438 КК (порушення законів та звичаїв війни) – 1421 та за ст. 111-1 КК (колабораційна діяльність) – 154».

Попередньої доби поліцейські Харківської області відпрацювали 1399 повідомлень від громадян про правопорушення та події. Зокрема, працівники слідчо-оперативних груп зафіксували за добу десять фактів пошкоджень будинків та інших споруд унаслідок обстрілів і пожеж. Відкрито кримінальні провадження.

Читайте також: На звільнених від рф територіях Харківщини вже ексгумували понад 600 тіл загиблих

Крім того, з метою недопущення потрапляння у населені пункти нелегальної зброї та наркотиків на блокпостах правоохоронці спільно з військовослужбовцями здійснили перевірку 4200 транспортних засобів. Також особовий склад ГУНП в Харківській області доставив до територіальних підрозділів для перевірки за підозрою у причетності до диверсійно-розвідувальних груп та у проведенні пропагандистської діяльності 30 осіб.

Як зазначається, тривають роботи з обстеження та розмінування населених пунктів. Зокрема, працівники вибухотехнічної служби Нацполіції з початку деокупаційних заходів обстежили територію загальною площею близько 1478,95 гектара, вилучено 23 474 вибухонебезпечних предметів, знищено – 2271.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-