Зеленський: рф визнала своє військово-політичне банкрутство, звернувшись по допомогу до Ірану

Зеленський: рф визнала своє військово-політичне банкрутство, звернувшись по допомогу до Ірану

Укрінформ
Факт звернення російської федерації до Ірану щодо отримання дронів-камікадзе свідчить про те, що кремль визнає своє військово-політичне банкрутство.

Про це Володимир Зеленський сказав у відеозверненні, передає Укрінформ.

"Маємо пам'ятати, що сам факт звернення росії по таку допомогу до Ірану є визнанням кремлем свого військово-політичного банкрутства. Десятиліттями вони витрачали мільярди доларів на свій ВПК, а в підсумку пішли на поклон у Тегеран, щоб отримати доволі прості дрони й ракети", – сказав Президент.

Він підкреслив: "Стратегічно це їм усе одно нічим не допоможе. Лише додатково доводить світу, що росія – на траєкторії свого програшу й намагається втягнути у свої спільники в терорі ще когось".

Зеленський запевнив, що українська влада обов'язково забезпечить відповідну міжнародну реакцію з цього приводу.

"Але зараз на тактичному рівні завдяки іранським дронам у терористів іще можуть виникати певні надії, якісь там розрахунки, нові ілюзії. Все це розвалиться, як і попередні їхні розрахунки. 237 днів цієї війни доводять, що ми здатні знайти відповідь на будь-які загрози. Якщо діємо разом – усі українці й народи вільного світу", – наголосив глава Української держави.

Читайте також: ППО знищує 85% дронів-камікадзе, які росія запускає по Україні

Як повідомлялося, офіційні особи США у серпні заявляли, що Іран надав російській федерації партію дронів-камікадзе. Такими безпілотниками росія практично щодня тероризує українські міста.

Українська влада закликає світову спільноту надати нашій країні більше систем протиповітряної оборони для захисту від іранських дронів.

Глава МЗС Дмитро Кулеба ініціював розрив дипломатичних відносин України з Іраном через те, що ця країна постачає росії дрони-камікадзе.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-