Гіркін більше потрібен для Гааги, ніж Україні - Буданов

Гіркін більше потрібен для Гааги, ніж Україні - Буданов

Укрінформ
Терорист Ігор Гіркін (Стрєлков) більше потрібен для Гааги, ніж Україні.

Про це в інтерв'ю Обозревателю сказав керівник головного управління розвідки МО генерал-майор Кирило Буданов, передає Укрінформ.

"Він (Гіркін - ред.) є важливим носієм інформації, і перш за все – для міжнародного кримінального судочинства. В принципі, як то кажуть, він клієнт Гааги", - сказав Буданов.

Читайте також: Буданов: росія зробила кілька замовлень іранських дронів, у першій партії - 1750 штук

Буданов зауважив, що відомо одне з його місцезнаходжень. "Він вже прибув на територію окупованої України, всього іншого давайте зачекаємо. Шанси є. До речі, цікавий факт: крім того всього шлаку, який надсилають на той номер телефону, з’явилися кілька людей з абсолютно реальними пропозиціями, і це було досить для мене цікаво. Давайте подивимося", - сказав розвідник.

Він запевнив, що ГУР знайде 100 тисяч дол., "аби допомогти нашим колегам із Гааги".

Читайте також: Українська розвідка дає $100 тисяч за взяття у полон Гіркіна

Як повідомлялось, Ігор Гіркін (Стрєлков) – колишній офіцер фсб, колишній "міністр оборони днр". Він є обвинуваченим у справі про збиття літака рейсу MH17 й оголошений у міжнародний розшук.

Гіркін, якого також називають Стрєлков, неодноразово визнавав, що брав активну участь у процесі окупації Криму росією.

Читайте також: Винагороду за взяття у полон Гіркіна потрібно буде задекларувати - НАЗК

Правоохоронні органи України відкрили проти Гіркіна справи за тероризм, порушення суверенітету та територіальної цілісності України, тортури та навмисні вбивства, порушення законів і звичаїв війни.

Головне управління розвідки Міністерства оборони України гарантує виплату 100 тисяч доларів за передачу Ігоря Гіркіна (Стрєлкова) в український полон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-