Дальність 1000 кілометрів: Укроборонпром планує завершити анонсовану розробку до кінця року

Дальність 1000 кілометрів: Укроборонпром планує завершити анонсовану розробку до кінця року

Укрінформ
У ДК «Укроборонпром» розраховують завершити до кінця цього року напередодні анонсовану українську розробку з дальністю у 1000 км та вагою бойової частини у 75 кг.

Про це повідомив в телеефірі менеджер проєктів Укроборонпрому Олег Болдирєв, передає Укрінформ.

«Так, ми натякнули. Так, зараз розробляємо. Так, зробимо. Я дуже сподіваюсь, що вже до кінця року зможемо здивувати українців та противника. Але технічні подробиці, назву та деякі речі, які можуть бути не дуже важливими, поки що не можемо сказати», - зазначив він.

Болдирєв уточнив, що об’єднання досвіду міжнародних партнерів, приватних українських виробників та державного сектору у виробництві вітчизняного БпЛА дають надію, що в України буде більш ефективна зброя.

«Нам потрібно вести асиметричну війну; застосування БпЛА на далекі відстані, зокрема, як зараз робить росія. Але ми бачимо це дещо по-іншому, бо в нас є союзники та потужний приватний досвід з виготовлення безпілотників. І ось таке об’єднання дає нам велику надію», - додав він.

Читайте також: Укроборонпром спільно з країною-членом НАТО побудує завод із виробництва боєприпасів

Як повідомлялось, 17 жовтня, після чергової атаки ударних безпілотників «Герань-2», відомих як «Шахед-136», Укроборонпром оприлюднив фото металевої конструкції з синім птахом та жовтим гербом, підписавши її: «Дальність – 1000 км, вага бойової частини –75 кг. Завершуємо розробку».

У мережі припускають, що це новий український ударний безпілотник, який розробляється підприємствами концерну у відповідь на російські БпЛА.

Фото: Укроборонпром

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-