На Луганщині росіяни планують «розвинути туризм» — Гайдай

На Луганщині росіяни планують «розвинути туризм» — Гайдай

Укрінформ
У Луганській області минулої доби російські війська обстріляли Греківку, Новоєгорівку й Білогорівку, на загарбаних територіях регіону збираються розвинути туризм.

Як передає Укрінформ, про це очільник Луганської військової обласної адміністрації Сергій Гайдай повідомив у Телеграмі.

«росіяни не припиняють відкривати вогонь по нещодавно звільненим ЗСУ селам Луганщини. 16 жовтня противником обстріляні Греківка, Новоєгорівка та Білогорівка, де залишається місцеве населення», — зазначив він.

Як наголосив голова ОВА, евакуювати людей із визволених населених пунктів через загострену безпекову ситуацію можуть лише українські військові.

На Бахмутському напрямку від снарядів росіян потерпають населені пункти по всій лінії зіткнення.

Водночас незаконне збройне формування «лнр», за даними Гайдая, приєдналося до угоди про співпрацю у сфері курортів та туризму з «новими суб'єктами рф», що нібито передбачає підтримку заходів у сфері курортів і реалізації туристичного потенціалу регіону.

«Особливо, у Рубіжному, Попасній, Гірському та Золотому, Сєвєродонецьку, Лисичанську. Не Крим, звісно, але промисловий туризм розвинути можна. Готель «Мир» зачекався на туристів. Останніми там гостювали «тіктокери», — зауважив очільник ОВА.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генерального штабу Збройних сил України, у Станиці Луганській працівників комунальних служб поставили на військовий облік та провели «медогляд». За його результатами всі виявилися придатними до військової служби.

16 жовтня ЗСУ відбили атаки росіян у районах Торського, Спірного, Соледара, Бахмута, Майорська, Водяного, Красногорівки, Мар’їнки й Новомихайлівки.

Авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала понад 13 ударів. Підтверджене ураження 25 районів зосередження озброєння та військової техніки, а також шести позицій зенітних ракетних комплексів противника. Українськими підрозділами протиповітряної оборони збиті також 15 ворожих безпілотників.

Українські ракетні війська й артилерія за минулу добу уразили два пункти управління, одну позицію протиповітряної оборони та один склад із боєприпасами росіян.

Фото: Сергій Гайдай у Телеграмі

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-