Від ракетних атак 10-11 жовтня в Україні постраждали 38 закладів освіти

Від ракетних атак 10-11 жовтня в Україні постраждали 38 закладів освіти

Укрінформ
Унаслідок російських ракетних атак 10-11 жовтня в Україні постраждали 38 закладів освіти. Уряд планує виділити кошти на термінові ремонтні роботи для них.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" сказав міністр освіти та науки Сергій Шкарлет, передає Укрінформ.

"Всього по Україні 10-11 жовтня постраждали 38 закладів освіти. Ми терміново формуємо документ уряду, який дав би можливість постраждалим закладам терміново сформувати певну суму коштів, аби засклити, закрити вхідні групи і відремонтувати дахи", - зазначив Шкарлет.

Також, як повідомив міністр, постраждала одна з будівель МОН, що на розі бульвару Шевченка та вулиці Володимирської в Києві.

Читайте також: Внаслідок обстрілу Києва пошкоджено 14 об'єктів культури, освіти й науки - МКІП

"Центр вибухової хвилі припав саме на ту будівлю, яка обслуговувала проблеми освіти, науки, інновацій, профтехосвіти, цифровізації, саме ці підрозділи знаходилися там. В цій будівлі зараз немає жодного непошкодженого кабінету. Але що символічно - в конференцзалі залишилися стояти прапор України і банер міністерства. Було знищено майже все", - розповів міністр.

За його словами, окрім МОН, постраждали будівлі Київського національного університету ім. Шевченка, Київського фахового коледжу зв'язку, Будинку вчителя, Президії Національної академії наук, а також парк Шевченка.

Читайте також: Ракетами по культурі: столичні музеї й інститути оговтуються від ворожої атаки

По Києву пошкоджень внаслідок російської ракетної атаки зазнали три школи, дитячий садочок, два заклади позашкільної освіти.

Як повідомляв Укрінформ, уранці 10 жовтня росія вчинила масований ракетний обстріл України. У Києві постраждали 45 житлових будинків, п'ять об’єктів критичної інфраструктури, шість освітніх та п'ять медичних закладів тощо.

Фото: Павло Кириленко, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-