Дії росії в Україні нагадують Голодомор - канадський міністр

Дії росії в Україні нагадують Голодомор - канадський міністр

Укрінформ
Навмисні військові удари по цивільних об’єктах в Україні можуть свідчити про намір росіян морити українців голодом, як під час Голодомору.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, таку думку після візиту до України висловив міністр міжнародного розвитку Канади Харджит Саджан.

“Згодом ми визначимося із актуальною термінологією, але, зважаючи на кількість ракет, використаних проти цивільних, важко не провести паралель із Голодомором-геноцидом”, - сказав Саджан.

За його словами, Канада розуміла, що енергетична інфраструктура України може стати мішенню, “але ми не усвідомлювали, що путін діятиме настільки навмисно”. “Ми не можемо виключати цього. Прямі удари по енергетичній інфраструктурі мають безпосередній вплив на цивільних”, - відповів міністр на запитання про те, чи мають росіяни на меті заморозити українців та поширити голод.

Згадавши про визнання Канадою Голодомору актом геноциду, Саджан наголосив, що “решті світу дуже важливо пам’ятати, що в Україні вже не вперше чиняться такі масові злочини”.

Читайте також: Канада допоможе українцям підготуватися до зими - міністр

Як повідомлялося, 10 й 11 жовтня росія здійснила масовані ракетні удари по всій території України: було випущено більше сотні крилатих ракет та безпілотників. Внаслідок обстрілів постраждали об'єкти критичної інфраструктури, в окремих областях почалися перебої з електропостачанням та мобільним зв'язком.

Нагадаємо: Канада стала першою державою після України, яка визнала Голодомор актом геноциду українців ще у 2008 році. З того часу у країні на офіційному рівні відзначається День пам’яті жертв голодоморів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-