Наступного року Україна потребуватиме до $4 мільярдів допомоги щомісяця – МВФ

Наступного року Україна потребуватиме до $4 мільярдів допомоги щомісяця – МВФ

Укрінформ
Директорка-розпорядниця Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва заявила, що потреби українського уряду у зовнішній фінансовій допомозі у 2023 році становитимуть від 3 до 4 млрд дол. щомісяця.

Як передає Укрінформ, про це вона заявила під час виступу на круглому столі, присвяченому підтримці України.

Георгієва, зокрема, зазначила, що незважаючи на те, що українська влада «виконала вражаючу роботу» зі стабілізації економічної ситуації в країні в умовах повномасштабного російського вторгнення, потреби українського уряду у зовнішньому фінансуванні у найближчій перспективі залишатимуться дуже великими.

«Незважаючи на цей важливий прогрес, потреби України у фінансуванні залишаться дуже великими у 2023 році. Це вимагає дій з боку влади, але, що важливо, також і міжнародної спільноти. Потреба у зовнішньому фінансуванні залишатиметься великою, поки триватиме війна. Наразі ми вважаємо, що у 2023 році потреби у фінансуванні становитимуть близько 3-4 млрд дол. США на місяць», – сказала вона.

Читайте також: Україна отримала $1,3 мільярда екстреного фінансування від МВФ

Очільниця МВФ підкреслила, що бюджетний дефіцит в Україні «залишатиметься дуже великим», відображаючи вплив війни на економіку. Крім того, зазначила вона, додаткові ресурси знадобляться для базових соціальних послуг, ремонту критичної інфраструктури та імпорту енергоресурсів ще до того, як реконструкція країни «почнеться серйозно».

«Ми всі маємо усвідомлювати можливість того, що соціальні та інфраструктурні вимоги можуть висунути потреби у фінансуванні за межами вказаного діапазону, залежно від розвитку війни», – додала вона.

Читайте також: Зеленський - до МВФ і Світового банку: Наша співпраця наближає перемогу України

Як повідомляв Укрінформ, раніше Міжнародний валютний фонд підтримав ініціативу Президента Володимира Зеленського щодо створення постійного форуму для забезпечення економічної та фінансової підтримки України.

Фото з сайту dw.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-