На Херсонщині вже звільнені 75 населених пунктів

На Херсонщині вже звільнені 75 населених пунктів

Укрінформ
На Херсонщині наразі, за офіційними даними, 75 населених пунктів вже звільнені від російських загарбників.

Про це повідомив в ефірі Суспільного начальник Херсонської ОВА Ярослав Янушевич, передає Укрінформ.

«На Херсонщині від російських загарбників на сьогодні звільнених підтверджених 75 населених пунктів. Тільки за жовтень Збройні сили України повернули під жовто-блакитний прапор 29 населених пунктів», - каже Янушевич.

Він відзначив, що наразі необхідно зберігати інформаційну тишу, але треба щодня чекати на гарні новини.

Що стосується стану інфраструктури на деокупованих територіях, то Янушевич назвав ситуацію жахливою – дуже багато зруйнованих будинків, шкіл, лікарень, дитсадків, зруйновані лінії електропередач, трансформаторні підстанції, газогони, водогони, котельні. «Люди залишилися без води та світла», - каже начальник ОВА.

Завдання влади – одразу після деокупації населених пунктів приступати до налагодження сталої життєдіяльності. Одна з ключових проблем – відновлення електропостачання, працюють бригади Херсонобленерго, каже начальник ОВА. Як він зазначив, процес складний, спочатку працюють вибухотехніки і лише потім - енергетики.

За його словами, станом на 24 лютого в нині деокупованих населених пунктах проживало понад 19 тисяч людей, а зараз залишається близько 7 тисяч.

Читайте також: Влада закликає не поспішати з поверненням у звільнені населені пункти Харківщини

Янушевич зазначив, що населення на деокупованих територіях отримує гуманітарну допомогу від благодійних і міжнародних організацій.

Він звернувся до жителів області з проханням не поспішати та не повертатися на цьому етапі у деокуповані населені пункти, адже їх обстрілює ворог.

Читайте також: В організації псевдореферендумів підозрюють 12 «депутатів днр» і п'ятьох жителів Херсонщини

Як повідомляв Укрінформ, у деокупованих населених пунктах Херсонщини поступово відновлюють мобільний зв’язок, ремонтують обладнання та мережі, пошкоджені російськими загарбниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-