Влада закликає не поспішати з поверненням у звільнені населені пункти Харківщини

Влада закликає не поспішати з поверненням у звільнені населені пункти Харківщини

Укрінформ
Мешканців нещодавно звільнених територій Харківщини просять поки не повертатися додому, в частині населених пунктів ще триває зачистка та фільтраційні заходи.

Про це в ефірі телемарафону новин сказав заступник голови Харківської ОВА Роман Семенуха, передає Укрінформ.

«Правоохоронні органи там не просто ще не закінчили (слідчі дії - ред.), там, на жаль, роботи ще дуже-дуже багато. Плюс – по окремих населених пунктах іде зачистка. Дійсно, як озвучувалося (поліцією - ред.), в лісах, в районі Ізюма, Куп’янська ще перебувають кинуті солдати російської федерації, і насправді там ситуація є ще досить небезпечною. Ми закликаємо утриматися поки від повернення у звільнені населені пункти, поки дороблять свою роботу Збройні сили та правоохоронні органи», - сказав Семенуха.

Читайте також: На деокуповіній Харківщині виявили тіла двох чоловіків, скованих кайданками

Він додав, що непоодинокими є факти, коли загарбники перевдягаються у цивільний одяг і намагаються переховуватися серед цивільних.

«Це фактично така установка, я думаю, дана була солдатам російської федерації. Це непоодинокі випадки, коли перевдягаються в цивільне. Це спланована акція. Поповнення обмінного фонду триває, це добре. З іншого боку, закликаю всіх цивільних бути мегаобережними. Звичайно, їх (військових рф, - ред.) майже всіх по акценту чути, але ж… Треба бути вкрай обережними», - зазначив Семенуха.

Читайте також: Уряд виділив 300 мільйонів на відновлення інфраструктури звільненої території Харківщини

Також заступник голови ОВА вкотре нагадав про високу мінну небезпеку: випадки підривів цивільних осіб в області трапляються майже щодня.

Як повідомлялося, контрнаступальна операція зі звільнення Харківщини триває, тимчасово захопленими залишаються менш як 5% території області.

Читайте також: У звільненій Балаклійській громаді загарбники замінували кожен метр газопроводів

4 жовтня заступник голови МВС Євген Єнін повідомив, що співробітники правоохоронних органів на деокупованій частині Харківської області постійно затримують російських військовослужбовців, які відстали від своїх відступаючих частин і виходять з лісів через голод.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-