Не буде так, як у лютому: в МВС розповіли про оборону кордону з білоруссю

Не буде так, як у лютому: в МВС розповіли про оборону кордону з білоруссю

Укрінформ
На українсько-білоруському кордоні проводять оборонні заходи, щоб військові змогли дати відсіч ворогу ще на початку спроби зайти на територію України.

Про це під час онлайн-брифінгу щодо ситуації на кордоні з білоруссю заявив заступник міністра внутрішніх справ Ігор Бондаренко, передає кореспондент Укрінформу.

За його словами, українська сторона виконує ці дії у такому форматі, щоб наш ворог розумів, що йому буде надана відсіч і що не буде тої ситуації, яка була у лютому цього року.

«Ми наразі до цього (більш – ред.) готові. І я вважаю, що ті заходи, які ми вже здійснили, - навіть у порівнянні з тим станом, який ми фіксували у червні (готовності – ред.), - що наразі це збільшено на порядки. Тому знову ж таки, заклик до тих, хто може, скажімо так, артикулювати якусь ще додаткову агресивну риторику і намагатися це перевірити – це точно робити не потрібно, бо втрати будуть з боку агресора високі», - сказав Бондаренко.

Читайте також: Зеленський запропонував G7 розмістити місію спостерігачів на кордоні з білоруссю

Посадовець уточнив, що ми готові до надання відсічі ворогу безпосередньо на кордоні нашої держави.

«І цю готовність ми будемо нарощувати. Це ще не є кінцева стадія, і 100-відсоткового рівня не буває ніколи. Але він є достатній, і у подальшому він (стан готовності буде – ред.) тільки нарощуватися. Важливо, щоб і наші громадяни, у першу чергу, ті, які проживають у прикордонних регіонах, розуміли, що вони є захищеними, що вони цю загрозу не отримають вже у такому форматі, як це відбулося навіть на початку цієї широкомасштабної агресії у лютому цього року», - сказав заступник міністра.

Читайте також: Наступ з білорусі був би реальною загрозою, якби було кому наступати

Бондаренко також зазначив, що ніхто не буде мінувати шляхи на своїх територіях або руйнувати інфраструктуру, щоб готуватися до здійснення наступу на іншу країну.

За його словами, упродовж останніх днів у медіа білорусі розповсюджувалися меседжі керівництва їхніх збройних сил і прикордонного відомства про те, що вони відчувають якусь загрозу з боку України, що нібито готується якийсь напад на них з нашого боку тощо.

«І там було (сказано про те – ред.), що Україна мінує шляхи, підриває інфраструктуру, руйнує дороги. І я хочу сказати щодо мінування, що ця частина (робіт – ред.) не є якоюсь таємною. Ці мінні загородження розташовані на нашій території, але у безпосередній близькості до лінії кордону. Це можна візуально спостерігати з білоруської сторони, і це все – заходи, знову ж таки, оборонного характеру. Ніхто не буде мінувати шляхи чи руйнувати інфраструктуру, щоб здійснювати наступ», - уточнив він.

Читайте також: Не дати диверсантам жодного шансу: Наєв перевірив готовність ЗСУ біля кордону з білоруссю

Раніше росЗМІ написали, що голова державного прикордонного комітету білорусі Анатолій Лаппо поскаржився, що Україна начебто готується до можливого наступу з боку його країни – зокрема, підриває мости та заміновує дороги.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-