У США назвали «позерством» заяви лаврова про переговори між рф і Україною

У США назвали «позерством» заяви лаврова про переговори між рф і Україною

Укрінформ
Адміністрація США сприймає заяви російського міністра лаврова про нібито можливість переговорів між рф і Україною як «позерство» на тлі ракетних атак по мирних містах, а не як конструктивну пропозицію вести дипломатичний діалог про мир.

З відповідною заявою виступив у вівторок під час брифінгу в Вашингтоні речник Державного департаменту США Нед Прайс, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми сприймаємо це як позерство. Ми не сприймаємо це як конструктивну, легітимну пропозицію брати участь у діалозі й дипломатії, які абсолютно необхідні для того, щоби припинити цю жорстоку агресивну війну», - зауважив представник зовнішньополітичного відомства США.

Читайте також: У МЗС відповіли на заяви лаврова: Режим путіна втратив шанс на переговори

Прайс пояснив, що лавров зробив свою заяву одразу після ракетного обстрілу росією українських міст, «які вразили дитячі майданчики та школи, багатоквартирні будинки, дороги, мости, теплоінфраструктуру».

Речник Держдепартаменту США підкреслив, що цей контекст важливий для оцінки коментарів російського міністра.

«І я думаю, коли ви берете до уваги цей контекст, це скаже вам усе, що потрібно знати про російську позицію та російське позерство»,- зазначив Прайс.

Читайте також: Якщо хтось хоче «зберегти обличчя рф», то нехай віддає свою територію, а не України – Дуда

Як повідомляв Укрінформ, МЗС України в вівторок також прокоментувало заяви глави мзс росії сергія лаврова на адресу Володимира Зеленського та заперечило можливість переговорів із рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-