ЗСУ вдарили по ворожому пункту розгортання ЗРК «Бук» на Херсонщині

ЗСУ вдарили по ворожому пункту розгортання ЗРК «Бук» на Херсонщині

Укрінформ
Авіація та підрозділи ракетно-артилерійських військ Збройних сил України завдали ударів по ворожому пункту розгортання зенітного ракетного комплексу "Бук-М2" в Херсонській області, а також по зосередженню озброєння і техніки російських військ у Миколаївській області.

Як передає Укрінформ, про це оперативне командування "Південь" повідомляє у Фейсбуці.

"Нашою авіацією та підрозділами ракетно-артилерійських військ виконано 190 вогневих завдань, зокрема, нанесено удари по пункту розгортання ЗРК "Бук-М2" в Херсонському районі та по зосередженню озброєння та техніки в Миколаївському", - ідеться в повідомленні.

Втрати ворога в результаті здійснених по ньому ударів дорозвідуються.

Обстановка в операційній зоні на південнобузькому напрямку, за даними ОК "Південь", стабільно напружена, але контрольована.

Читайте також: Українська ППО знищила за сьогодні 20 крилатих ракет і 13 дронів-камікадзе

Повідомляється, що загарбники продовжують оборонятися й намагаються утримати зайняті рубежі. Водночас ворог повторює хвилю масованих ударів по території України, а також обстрілює позиції ЗСУ, прифронтові території й віддалені від фронту місцевості із застосуванням армійської авіації, реактивних систем залпового вогню, ствольної артилерії й мінометів.

З метою уточнення положення українських військ і коригування вогню артилерії противник посилено проводить повітряну розвідку.

За даними командування, під час масованої ракетної атаки в першій половині дня 11 жовтня російські війська випустили по півдню України три "Калібри" й 13 модифікованих Х-55.

Читайте також: рф закупила 2400 «шахідів» – Зеленський закликає G7 надати системи ППО та набої до них

Також ворог спрямував два дрони-камікадзе по об'єктах критичної інфраструктури. Унаслідок влучання ворожих дронів і ракет пошкоджень зазнали два такі об’єкти, розташовані у Вінницькій області — у місті Ладижин й у Вінницькому районі. Від обстрілів постраждали шестеро працівників. Робота рятувальників триває.

Силами протиповітряної оборони України знищені безпілотник оперативно-тактичного рівня та п'ять ракет над Одеською областю, а також ще вісім крилатих ракет – над Миколаївською областю.

Корабельне угруповання російського флоту в Чорному морі продовжує укриватися в ракетобезпечному районі — за мисом Тарханкут. Ідеться про сім кораблів і катерів, серед яких два надводні носії крилатих ракет й один — підводний.

Встановлено, що до масового ракетного удару ворожим флотом заготовлені 20 високоточних далекобійних ракет типу "Калібр".

"Не виключено переформатування угруповання у зв’язку із потребою дозаряджання. Загрози повторних масованих атак ракетами і дронами-камікадзе цілком імовірні", — наголосили в ОК "Південь".

Як повідомляв Укрінформ, уранці 11 жовтня сили протиповітряної оборони збили на півдні України вісім дронів-камікадзе Shahed-136.

У Дніпропетровській області в ніч на 11 жовтня російські війська завдали ударів по трьох районах - Нікопольському, Синельниківському та Криворізькому. Для обстрілів загарбники застосували "Гради", "Урагани", "Торнадо-С" і важку артилерію.

У Нікополі ворожим вогнем понівечені заправка та крамниця. У Червоногригорівській громаді кілька будинків зруйновані, ще десяток пошкоджені. Виведені з ладу газопроводи й лінії електропередач. У Великій Костромці зруйнована шкільна спортивна зала.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-