Президенти 11 країн застерегли росію, що воєнні злочини не мають терміну давності

Президенти 11 країн застерегли росію, що воєнні злочини не мають терміну давності

Заява
Укрінформ
Бомбардування українських міст росією є воєнним злочином, який не має термінів давності і підпадає під юрисдикцію міжнародних судів.

Про це йдеться у спільній заяві президентів 11-ти країн Центрально-Східної Європи, передає Укрінформ з посиланням на канцелярію президента РП.

“Ми, президенти Болгарії, Чорногорії, Чехії, Естонії, Литви, Латвії, Північної Македонії, Польщі, Румунії, Словаччини та Угорщини, засуджуємо нещодавнє масоване бомбардування українських міст Росією, яке є воєнним злочином згідно з міжнародним правом”,- йдеться в заяві.

Вони нагадали, що воєнні злочини та злочини проти людяності не мають терміну давності та підпадають під юрисдикцію судів усього світу.

“Від імені наших країн ми вимагаємо від росії негайно припинити напади на цивільні об’єкти. Ми й надалі докладатимемо зусиль для притягнення до відповідальності винних у сьогоднішньому злочині”,- наголосили президенти.

Читайте також: Ракетна атака на Україну: реакція світу

Вони підкреслили, що “вважають неприпустимими публічні погрози застосування ядерної зброї з боку представників росії”.

Вони зазначили, у зв'язку з цим вони дотримуватимуться своїх зобов’язань захищати свої країни та союзників.

Як повідомляв Укрінформ, уранці 10 жовтня росія завдала ракетних ударів по Києву, Хмельницькому, Львову, Житомиру, Дніпру та інших містах. Загалом по території України було випущено 84 ракети, 43 з них збиті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-