На Херсонському напрямку ЗСУ визволили понад 1170 квадратних кілометрів

На Херсонському напрямку ЗСУ визволили понад 1170 квадратних кілометрів

Укрінформ
Від початку активних дій на Херсонському напрямку українські військові визволили понад 1170 кв. км нашої землі.

Про це в ефірі загальнонаціонального марафону “Єдині новини” повідомила керівник об’єднаного пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк, передає кореспондент Укрінформу.

"Станом на сьогодні з початку активних дій вивільнено понад 1170 кв. км на Херсонському напрямку. Триває робота і з закріплення територій, і щодо зачистки, проведення стабілізаційних заходів", - сказала Гуменюк.

Читайте також: ЗСУ звільнили 29 населених пунктів на Херсонщині

Водночас вона наголосила, що громадянам не варто поспішати з поверненням на визволену територію, оскільки загарбники, відходячи, мінують будівлі, об'єкти інфраструктури, дороги, поля. Крім того, під час обстрілів розлітаються касетні снаряди.

"Тому треба бути обачними і не поспішати повертатися на звільнені території, дати можливість фахівцям провести відповідні стабілізаційні заходи, що повернення було безпечним", - зазначила Гуменюк.

Як повідомлялося, рф намагається поліпшити логістичне забезпечення на правобережжі Херсонщині, проте ЗСУ здійснюють постійний вогневий вплив на засоби переправ ворога.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-