білорусь звинуватила Україну в підготовці «нападу», щоб відвести ЗСУ з фронту - міноборони Литви

білорусь звинуватила Україну в підготовці «нападу», щоб відвести ЗСУ з фронту - міноборони Литви

Укрінформ
Міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас вважає, що білорусь звинуватила Україну в нібито підготовці нападу, щоб на прохання росії сприяти відведенню частин ЗСУ з фронту на кордон з рб.

Про це він написав у Tвіттері, повідомляє Укрінформ.

«Замість тактичної ядерної зброї активується лукашенко. Учора білорусь офіційно звинуватила Україну у підготовці нападу на неї. Мета – відвести якнайбільше українських сил з фронту до кордону з білоруссю», - зазначив Анушаускас.

Як повідомлялося, 8 жовтня мзс білорусі викликало українського посла Ігоря Кизима, якому вручили ноту про те, що Україна нібито планує завдання удару по території білорусі.

В українському МЗС відкинули чергові інсинуації білоруського режиму, наголосивши, що Україна ніколи не зазіхала на чужі території. У зовнішньополітичному відомстві не виключають, що вручення дипломатичної ноти "може бути частиною плану російської федерації щодо здійснення провокації та подальшого звинувачення України".

Читайте також: білорусь може наважитися на вторгнення в Україну, коли її дотисне росія – Наєв

Раніше, 4 жовтня, олександр лукашенко наказав "після жнив без ґвалту і шуму призивати людей" у військкомати.

Вранці 6 жовтня стратегічна авіація росії вперше з кінця літа завдала удару по Україні крилатими ракетами з повітряного простору білорусі.

Фото: Delfi

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-