У Держдепі США поки не бачать ознак, які можуть спричинити ядерний «Армагеддон»

У Держдепі США поки не бачать ознак, які можуть спричинити ядерний «Армагеддон»

Укрінформ
Держдепартамент США запевнив, що не бачить необхідності змінювати позицію щодо ядерного стримування росії – попри різку заяву президента Джо Байдена напередодні про можливий ядерний «Армагеддон», що може виникнути внаслідок дій рф.

З відповідною заявою виступив у п’ятницю заступник речника Держдепартаменту США Ведант Пател під час брифінгу в Вашингтоні, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Коментар президента Байдена чітко підкреслив, як серйозно ми сприймаємо цю загрозу. Однак я знову хотів би повторити, що ми не бачимо жодної причини, щоби змінювати нашу ядерну позицію», - зауважив представник зовнішньополітичного відомства.

Він підкреслив, що поки немає ознак, що росія готується до застосування ядерної зброї.

Представник Держдепартаменту також підтвердив, що США напряму попередили росіян про «катастрофічні наслідки» в разі, якщо ті вирішать застосувати ядерну зброю.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер президент США Джо Байден під час одного з благодійних заходів Демократичної партії в Нью-Йорку виступив з різкою заявою про небезпеку ядерних погроз путіна на тлі поразок рф в Україні.

Читайте також: США не обговорюють із Польщею розміщення ядерної зброї – Держдеп

«Уперше з часів Карибської кризи ми маємо пряму загрозу застосування ядерної зброї, якщо насправді все продовжуватиметься тим шляхом, яким вони (росіяни – ред.) йдуть», - наголосив Байден.

Він також підкреслив, що в разі застосування навіть тактичної ядерної зброї все може закінчитися «Армагеддоном» для всього світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-