США не обговорюють із Польщею розміщення ядерної зброї – Держдеп

США не обговорюють із Польщею розміщення ядерної зброї – Держдеп

Укрінформ
Сполучені Штати не ведуть переговорів з Польщею про можливе розміщення на її території ядерної зброї в межах програми Nuclear Sharing та не мають намірів робити це в країнах, що приєдналися до НАТО після 1997 року.

З такою заявою витупив у четвер під час брифінгу в Вашингтоні заступник речника Держдепартаменту США Ведант Пател, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Нам невідомо про офіційне порушення (Польщею – ред.) цього конкретного пункту», - зауважив представник американського відомства на прохання прокоментувати заяви польської сторони про шанси країни на участь у програмі Nuclear Sharing.

Водночас він підкреслив, що Польща є важливим союзником США у межах НАТО.

Представник Держдепартаменту також чітко зауважив, що «Сполучені Штати наразі не мають планів розгортати ядерну зброю на територіях країн-членів, які приєдналися до НАТО після 1997 року».

Читайте також: У Польщі говорять про реальні шанси на участь у програмі обміну ядерними ресурсами США

Як повідомляв Укрінформ, Про можливість взяти участь у Програмі обміну ядерними ресурсами напередодні в інтерв’ю польському виданню Gazeta Polska Codziennie заявив президент Польщі Анджей Дуда. Водночас у США й НАТО заявили, що не фіксують змін у ядерній позиції росії, однак уважно стежать за розвитком подій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-