США наклали санкції на міжнародну мережу, яка допомагала КНДР обійти нафтове ембарго

США наклали санкції на міжнародну мережу, яка допомагала КНДР обійти нафтове ембарго

Укрінформ
Офіційний Вашингтон запровадив санкції проти іноземних компаній у Тихоокеанському регіоні, які допомагали Північній Кореї приховано отримувати очищену нафту попри санкції ООН, що безпосередньо сприяло розвитку ракетно-ядерних програм КНДР.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Офісу контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC), оприлюдненому в п’ятницю, передає Укрінформ.

«Сьогодні OFAC ввів санкції проти двох фізичних та трьох юридичних осіб за діяльність, пов’язану з експортом нафти до Північної Кореї, що напряму підтримує розвиток програм озброєння КНДР та її збройних сил»,- зауважується в повідомленні.

При цьому зазначається, що обмеження введені у контексті виконання резолюцій РБ ООН, включно за використання Пхеньяном незаконних перевантажень із судна на судно в обхід санкцій ООН щодо ембарго на нафтопродукти.

Зокрема, санкції введені проти компаній Kwek Kee Seng (Сінгапур), Chen Shih Huan (Тайвань) і New Eastern Shipping Co Ltd (Маршаллові острови) через участь у незаконній схемі поставок очищеної нафти до КНДР. Крім того, OFAC публікує супутникові знімки, на яких видно приховані перевантаження в морі з одного танкера на інший та перевезення цього вантажу в порти КНДР.

Читайте також: Північна Корея запустила дві балістичні ракети у бік Східного моря

У Мінфіні США підкреслили, що обхід нафтового ембарго дозволяє Пхеньяну продовжувати розробку ракетно-ядерних програм, що загрожує регіональній та глобальній безпеці.

«Запуски балістичних ракет великої дальності КНДР, у тому числі над Японією, демонструють постійне ігнорування (Північною Кореєю – ред.) резолюцій Ради Безпеки ООН», - заявив у цьому зв’язку заступник міністра фінансів США з питань боротьби з тероризмом та фінансової розвідки Брайан Нельсон.

Як повідомлялося, Рада Безпеки ООН з 2006 року ухвалила дев’ять резолюцій щодо Північної Кореї, спрямованих на обмеження її військового потенціалу, зокрема ракетно-ядерних програм.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-