За добу понад 100 нелегальних мігрантів намагалися потрапити до Литви з білорусі

За добу понад 100 нелегальних мігрантів намагалися потрапити до Литви з білорусі

Відео
Укрінформ
Служба охорони держкордону Литви отримала відеофіксацію чергового інциденту на кордоні з білоруссю, що доводить те, що білоруські прикордонники організують та забезпечують потрапляння нелегальних мігрантів до Литви. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у Фейсбуці відомства, де опубліковано також відео.

«За допомогою системи спостереження за кордоном VSAT ми зафіксували наглядні докази того, як білоруська влада організує в'їзд нелегальних мігрантів до Литви та руйнує фізичний бар'єр», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Втікаючи на човні від мобілізації, двоє росіян допливли до Аляски

Уточнюється, що двоє білоруських прикордонників, які це зробили і яких бачили співробітники VSAT, які були на місці, були у формі і з автоматами. Пізніше вони та ще троє осіб, які супроводжували нелегальних мігрантів, сіли у службовий мікроавтобус і поїхали уздовж держкордону.

За фактом незаконного перетину державного кордону розпочато досудове розслідування.

Читайте також: Біля Греції затонули два човни з мігрантами – 15 загиблих, десятки зникли безвісти

Delfi додатково повідомляє, що у нелегалів, 6 чоловіків та 1 жінки, документів при собі не було. Вони сказали, що вони громадяни Ірану та Бангладеш. Нелегалам допомога не була потрібна, вони почувалися добре, були тепло одягнені. Після проведення необхідних процедур нелегалів повернули до білорусі.

Служба охорони держкордону повідомила у п'ятницю, що литовські прикордонники на кордоні з білоруссю минулої доби повернули 107 мігрантів, які намагалися незаконно проникнути в країну.

Усього з січня цього року до Литви не пропустили 8,9 тис. нелегальних мігрантів, які намагалися проникнути з території білорусі. Загалом із 3 серпня минулого року, коли Служба охорони держкордону отримала право розгортати нелегальних мігрантів, до Литви з білорусі не пустили понад 16,7 тис. таких мігрантів. Деякі іноземці намагалися потрапити до країни неодноразово.

Читайте також: З моря поблизу Туреччини врятували майже півтори сотні мігрантів

При цьому білоруські прикордонники активно сприяють нелегальній міграції до Литви та Євросоюзу — привозять іноземців до кордону та направляють на територію сусідньої країни. Торік із білорусі до Литви нелегально прибуло майже 4,2 тис. мігрантів. Литва називає приплив мігрантів з білорусі, що розпочався рік тому, гібридною атакою мінського режиму.

Фото: Vytenis Miškinis

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-