СБУ оголосила підозри ще 26 організаторам псевдореферендуму

СБУ оголосила підозри ще 26 організаторам псевдореферендуму

Укрінформ
Співробітники Служби безпеки України оголосили підозру ще 26 організаторам псевдореферендуму на тимчасово захоплених російськими військами територіях.

Про це повідомляє пресцентр СБУ, передає Укрінформ.

«Служба безпеки України продовжує роботу з документування діяльності організаторів фейкового «плебісциту» на тимчасово окупованих територіях України. Слідчі спецслужби зібрали доказову базу на ще 26 топорганізаторів фейкового референдуму у Донецькій та Луганській областях України», – ідеться у повідомленні.

Зокрема, підозра в колабораційній діяльності оголошена трьом «високопосадовцям» окупаційної адміністрації Луганської області, зокрема псевдоочільникам «громадської палати лнр» і «народної ради лнр» Олексію Карякіну й Денису Мірошниченку та так званому першому заступнику «глави народної ради лнр» Дмитру Хорошилову.

Фігурантам інкриміновані колабораційна діяльність (ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України) та посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, підозрювані забезпечили заходи, які імітували підготовку та проведення «волевиявлення» населення. Задокументовано, що так званий голова «громадської палати лнр» направив звернення до псевдоочільника «лнр» леоніда пасічника з ініціативою проведення на тимчасово окупованій території Луганської області «референдуму щодо приєднання до росії» на правах адміністративно-територіальної одиниці.

Зі свого боку псевдоголова «народної ради лнр» Мірошниченко провів засідання, під час якого шляхом голосування був прийнятий «закон про референдум» та «постанова» щодо його призначення.

Стосовно так званого першого заступника голови «народної ради лнр» Хорошилова, встановлено, що він разом з іншими «депутатами» брав участь у засіданні й проголосував за проведення псевдореферендуму.

Читайте також: У Києві знешкодили злочинне угруповання, яким із росії керував Кива

За інформацією СБУ, фігуранти неодноразово публічно закликали до проведення антиукраїнського «референдуму» та заявляли про необхідність приєднання частини території України до російської федерації.

Як повідомляв Укрінформ, у Луганській області оголосили підозру ще десятьом особам, які брали участь в організації та проведенні псевдореферендуму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-