У Маріуполі група спротиву підпалила місця розквартирування російських офіцерів

У Маріуполі група спротиву підпалила місця розквартирування російських офіцерів

Відео
Укрінформ
У тимчасово захопленому загарбниками Маріуполі Група спротиву «Ї» заявила про успішний підпал місця розквартирування російських офіцерів.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко та опублікував відео, на якому можна бачити густий дим, що піднімається з місця, де стоїть будинок розташування російських офіцерів.

«Група Маріупольського Спротиву “Ї” повідомила про успішний підпал місця розквартирування російських офіцерів в Маріуполі. Гарне привітання до дня народження найогиднішого диктатора 21 сторіччя», - зазначив чиновник під відео.

Він процитував повідомлення від учасників маріупольського спротиву про їхній підпал ворожого майна: «Мариуполь. Сопротивление. Давно мы не брали в руки спички. Красиво полыхает... Дом окупантов-офицеров. Был. Расслабились? Прощай форма, личные вещи, награбленное и покой».

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Жителі міста чинять спротив «владі» - розповсюджують наліпки та листівки з українською символікою. А в День Незалежності України, 24 серпня, рух опору підняв у тимчасово захопленому росіянами Маріуполі прапор України.

Читайте також: У російському полоні перебувають понад 2 тисячі захисників Маріуполя - штаб «Азова»

Останнім часом в Маріуполі символом спротиву стала українська літера «Ї», яку малюють у різних куточках міста. Загарбники оголосили полювання на Групу спротиву після масової появи букви «Ї». Також учасники спротиву розклеїли по місту паперові листівки з написом «Маріуполь - це Україна».

14 вересня в Інтернеті з’явилося відео, як у центрі вечірнього Маріуполя люди заспівали Гімн України.

Учасники спротиву в Маріуполі часто фотографуються з розгорнутим прапором України на фоні зруйнованих росіянами будинків та мостів.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-