Зеленська: Те що, робить росія в Україні, навіть не можна означити словом «війна»

Зеленська: Те що, робить росія в Україні, навіть не можна означити словом «війна»

Укрінформ
Дружина Президента Олена Зеленська вважає, що російська агресія проти України ведеться надновими технічними засобами, але за законами Середньовіччя і є настільки гібридною, що вже не відповідає поняттю “війна”.

Про це вона сказала в інтерв’ю суспільно-політичному телешоу 60 Minutes, повідомляє Укрінформ.

“Ми вже багато років кажемо, що зараз війни уже не є такими, якими були історично, це завжди якийсь гібрид. Тут (в Україні — ред.) найстрашніший, мені здається, гібрид — технічно війна ведеться надновими засобами, а з морально-етичної точки зору діють закони Середньовіччя. Ми бачимо, що загарбники роблять з цивільним населенням, як вони знущаються: катування, фільтраційні табори”, - сказала перша леді.

У цьому зв’язку вона наголосила: “Мені здається слово “війна” уже застаріле, треба щось вигадати інше для цих дій, якесь нове слово. Це вже не “війна”.

Читайте також: Олена Зеленська розповіла, скільки українських шкіл зруйнувала росія

Зеленська зазначила, що росіяни залякують ведуть війну саме з цивільним населенням. Зокрема, 70% від усіх російських ракет випущено не по військових об’єктах, а по школах, стадіонах, лікарнях, житлових будинках.

“Вони (росіяни - ред.) намагаються залякати настільки, щоб люди тікали, залишили порожніми міста і села - і вони зайшли, використовуючи тактику випаленої землі, захопили ці території. Вони нам намагаються показати, що навіть якщо воєнні дії на фронті зупиняться, вони дістануть нас ракетами зі своєї території”, - переконана перша леді.

Читайте також: Олена Зеленська відвідала українську школу у Варшаві

Від 24 лютого росія веде повномасштабну війну проти України.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-