Іран намагається «відхреститися» від дронів, що атакують українські міста - Зеленський

Іран намагається «відхреститися» від дронів, що атакують українські міста - Зеленський

Укрінформ
Іран не визнає застосування своїх дронів-камікадзе російськими військами в Україні.

Про це заявив у своєму відеозверненні Президент Володимир Зеленський, передає Укрінформ.

"Іран чомусь стверджує, що їх у нас немає. Люди їх бачать у небі. Ми їх збиваємо. А нам кажуть, що їх нібито немає. Що ж, знайдемо способи, щоб їх справді не було", - підкреслив Зеленський.

Водночас Президент зазначив, що українські партнери поінформовані про прояви російського терору - застосування іранських безпілотників проти людей та інфраструктури, а також про ракетні удари по Запоріжжю та інших містах.

Глава держави наголосив, що світова спільнота дізналася про рух українських військ на передовій.

Читайте також: Іранські дрони-камікадзе стратегічно на перебіг війни не вплинуть

"Тільки за час від 1 жовтня й тільки на Херсонщині від російського псевдореферендуму було звільнено та стабілізовано понад півтисячі квадратних кілометрів території та десятки населених пунктів", - сказав він.

Також Президент підкреслив, що наявні успіхи й на східному напрямкові, і настане день, коли Збройні Сили констатуватимуть звільнення Запорізької області, зокрема, районі ЗАЕС, де наразі перебувають до 500 окупантів, а також Криму.

"Ця перспектива – очевидна. Очевидно й те, що цим шляхом ще належить пройти. Ще належить багато витримати, багато зробити. Зробити й українцям, і нашим партнерам – усім, хто цінує свободу й міжнародне право", - підсумував Зеленський.

Читайте також: «Ситуація складна, але розвивається за українським планом»: Залужний поговорив з Міллі

Повідомлялося, що російські загарбники атакували Одещину дев'ятьма дронами-камікадзе Shahed-136, усіх їх знищили українські зенітні підрозділи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-