На півдні українська авіація двічі вдарила по пунктах розгортання ворожих ЗРК

На півдні українська авіація двічі вдарила по пунктах розгортання ворожих ЗРК

Укрінформ
На півдні українська авіація двічі завдала удари по ворожих зенітно-ракетних комплексах ППО.

Про це у Фейсбуці повідомляє Оперативне командування "Південь", передає Укрінформ.

"Нашою авіацією нанесено 2 удари по пунктах розгортання ворожих зенітно-ракетних комплексів протиповітряної оборони в Каховському та Бериславському районах", - йдеться у повідомленні.

Загалом, за даними ОК "Південь", ракетно-артилерійські підрозділи Сил оборони впродовж ночі виконали 215 вогневих завдань по позиціях ворога та районах зосередження живої сили та техніки. За наявними даними, ліквідовано 11 російських військових, знищена броньована автівка.

Впродовж ночі ворожі реактивні системи залпового вогню та важка артилерія вели обстріли по Нікопольській, Марганецькій та Мирівській громадах. Близько 70 снарядів прилетіло по об’єктах цивільної інфраструктури і житлових кварталах.

У Нікополі внаслідок обстрілу в одному з житлових будинків виникла пожежа, ще з десяток - пошкоджені, також є влучання в об’єкт промислової інфраструктури. Постраждалих та загиблих немає.

У Мирівській і Марганецькій громадах пошкоджено кілька приватних будинків та господарських споруд. Без втрат.

Читайте також: ЗСУ відбили атаки росіян біля десяти населених пунктів

Під ранок ворог завдав ракетний удар із застосуванням С-300 по населених пунктах Херсонщини та Миколаївщини вздовж лінії зіткнення. Без людських втрат.

Вороже корабельне угруповання в Чорному морі продовжує переховуватися поблизу узбережжя Криму. Там маневрує 10 ворожих кораблів та катерів. У готовності до застосування ракетного озброєння перебуває 5 носіїв крилатих ракет типу “Калібр”, 2 з яких - підводні. 32 ворожих «Калібри» продовжують загрожувати ударом з моря по всій території України.

За даними ОК "Південь", ворог проводить перегрупування військ, намагається стримати наступальні дії Сил оборони. На Миколаївському напрямку веде активну оборону та намагається утримувати зайняті рубежі. Також продовжуються спроби відновити активний рух через річку Дніпро.

Читайте також: Генштаб ЗСУ назвав «гарячі точки» фронту

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні на підльоті з моря до Очакова силами та засобами протиповітряної оборони ліквідовано два російських безпілотники оперативно-тактичного рівня. Також знищено два ворожих дрони-камікадзе "Shahed-136" та ударний безпілотник-розвідник «Mohajer-6», які були спрямовані з моря по Миколаївщині. Протягом ночі ворог кілька разів атакував Одеську та Миколаївську області з моря дронами-камікадзе. За уточненими даними, 9 ворожих дронів знищено силами та засобами протиповітряної оборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-