Полк «Азов» встановлює кількість загиблих під час теракту в Оленівці

Полк «Азов» встановлює кількість загиблих під час теракту в Оленівці

Укрінформ
Полк «Азов» наразі встановлює кількість своїх бійців, які загинули під час теракту в колонії в Оленівці. 

Про це під час пресконференції, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу, розповів начальник штабу полку «Азов» Богдан «Тавр» Кротевич.

«Про Оленівку ми дізналися в Чернігові, коли нам побратими сказали. Ми особисто думали, що нас міняють останніми, тому що в «Азові» так заведено. За словами командира полку підполковника Дениса Прокопенка, першим командир заходить на поле бою і виходить останнім. Ми так і вважали. На жаль, ми на списки не впливали. Тому відчуваємо борг перед тими, хто там залишився, і займаємося всіма організаційними питаннями», - зазначив Кротевич.

Він додав, що спочатку особисто збирав списки загиблих під час теракту в Оленівці, опираючись на інформацію, опубліковану росією.

Читайте також: Родини захисників «Азовсталі» взяли участь у засіданні Ради ООН з прав людини

«Ми провели опитування, і воно ще не завершене. За нашими списками, наразі 41 військовослужбовець. Робота ведеться… Є ще така річ, що під час теракту в Оленівці люди бачили, що важкопораненого вивозили в лікарню. Після того його доля невідома. Чіткої 100% (інформації - ред.) ми зараз не можемо дати», - резюмував Кротевич.

Читайте також: У російському полоні перебувають понад 2 тисячі захисників Маріуполя - штаб «Азова»

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 29 липня на території колишньої виправної колонії № 210 смт Оленівка на тимчасово захопленій території Донецької області у будівлі, де утримували українських військовополонених, стався потужний вибух. За даними російської сторони, в результаті загинули близько 50 українських захисників, ще понад 70 – отримали важкі поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-