Ворог максимально підтягнув ракетоносії, аби бити по критично важливих українських об’єктах

Ворог максимально підтягнув ракетоносії, аби бити по критично важливих українських об’єктах

Укрінформ
російські загарбники підтягнули п'ять ракетоносіїв, два з яких є підводними, оснащені 32 ракетами «Калібр», аби завдавати ударів по об’єктах критичної інфраструктури. Тому загроза ракетних обстрілів залишається досить високою.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час брифінгу на тему «Оперативна ситуація на півдні України» повідомила керівник об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

«Ракетоносії залишаються на службі, і останнім часом вони (росіяни) їх згрупували, підтягнули максимально – це п'ять ракетоносіїв, з яких два підводних. А в сумі – це 32 ракети типу «Калібр», які є високоточною далекобійною зброєю, що сягає 2,5 тисячі кілометрів і може влучати в конкретно визначені координати. Тобто, вони скоріш за все будуть використані для ураження об’єктів критичної інфраструктури і надзвичайно важливих об’єктів, що вони (загарбники) називають центрами управління тощо. Загроза ракетної небезпеки залишається, вона досить висока, і нехтувати сигналами повітряної тривоги не можна ні в якому разі», - сказала Гуменюк.

Читайте також: Гуменюк - про ймовірність котла на півдні: ворог робить ставку на повітряно-десантні війська

Як повідомляв Укрінформ, Збройні сили України з 24 лютого по 6 жовтня ліквідували близько 61 330 російських військових або на 330 осіб більше порівняно з попередньою добою. Також ЗСУ знищили 2449 російських танків (+14 одиниць), бойових броньованих машин - 5064 (+26), артилерійських систем - 1424 (+10), РСЗВ - 344 (+3), засобів ППО - 177 (+0), літаків - 266 (+0), гелікоптерів - 232 (+0), БПЛА оперативно-тактичного рівня - 1047 (+15), крилатих ракет - 246 (+0), кораблів / катерів - 15 (+0), автомобільної техніки та автоцистерн - 3854 (+13), спеціальної техніки - 134 (+2). Найбільших втрат противник зазнав на Краматорському, Авдіївському та Криворізькому напрямках. Дані уточнюються.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-