Гуменюк - про ймовірність котла на півдні: ворог робить ставку на повітряно-десантні війська

Гуменюк - про ймовірність котла на півдні: ворог робить ставку на повітряно-десантні війська

Укрінформ
На південному напрямку вже зафіксовані свіжомобілізовані російські військові, які виконують роль гарматного м’яса. Як передові підрозділи керівництво зс рф планує використовувати повітряно-десантні війська, які можуть опинитися в котлі. Єдиний вихід для російських окупантів – здатися в полон ЗСУ та поповнити обмінний фонд.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час брифінгу на тему «Оперативна ситуація на півдні України» розповіла керівник об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

«Так, уже є факт появи на ділянці нашої відповідальності свіжомобілізованих. Не дуже «свіжих» по якості, але по часових показниках. Вони не дуже підготовлені і більше виконують роль того самого гарматного м’яса. А в якості передових підрозділів основного особового складу, на який вони (росіяни) роблять ставку, використовують все ж таки повітряно-десантні війська, яких підтягнули туди чимало, оскільки розуміли, що бої будуть важкі, і триматись треба буде довго. Наразі вони розглядають самі для себе тактику дій подальшу, бо в них не так багато лишилось тих варіантів: вони затиснуті між нашими підрозділами і правим берегом Дніпра і усвідомлюють, що якщо не буде абсолютно критично можливості перебратись на інший берег, то це однозначний котел, неможливість вийти звідти», - зазначила Гуменюк.

Читайте також: ЗСУ просуваються вперед: Резніков показав результати осіннього наступу

За її словами, українська сторона пропонує російським військам спокійний вихід із ситуації: складання зброї, перехід в обмінний фонд під егідою міжнародного гуманітарного права. Гуменюк також запевнила, що серед військовослужбовців рф наразі активно поширюється інформація про те, як правильно перейти в чатбот «Хочу жить» та виконати покрокові інструкції, аби залишитись живим.

Читайте також: Херсонщина: повноцінний контрнаступ ЗСУ, за ідеально створених умов

Як повідомляв Укрінформ із посиланням на полковника Служби безпеки України, учасника оборони південного напрямку ведення бойових дій, секретаря Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Романа Костенка, активна фаза контрнаступу Збройних Сил України на півдні держави ще не настала, однак у перспективі на майбутнє – контрнаступальні дії будуть більш активними та масованими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-