російська розвідка хотіла завербувати полонених з полку «Азов»

російська розвідка хотіла завербувати полонених з полку «Азов»

Укрінформ
Після звільнення з полону російська розвідка хотіла завербувати бійців полку «Азов» для роботи проти країн Заходу та США.

Про це під час пресконференції повідомив начальник штабу полку «Азов» Богдан Кротевич з позивним «Тавр», передає кореспондент Укрінформу.

«Федеральна служба безпеки російської федерації і головне розвідуправління російської федерації знають свою роботу і вміють тиснути на людей. Стосовно саме «азовців» у них, саме у головного розвідуправління, була відпрацьована стратегія. Ми коли вийшли з полону, вони хотіли, так би мовити, завербувати «Азов» як підрозділ тим, що, мовляв, ви, хлопці, гарно воюєте і, цитую, «давайте разом знищувати Захід та США». В «азовців» одноголосно і одностайно була одна думка - вони (росіяни - ред.) наші вороги, ми українські військові, Україна наша Батьківщина і багато хто так відповів», - сказав Кротевич.

Він додав, що перші чотири дні полону він, Ілля Самойленко та Іван Ігнатьєв, які давали пресконференцію, перебували в Оленівці.

«Потім вранці до нас приїхали, не дозволи забрати речі та поставили перед фактом, що ми їдемо, куди, звичайно не сказали. Спочатку нас посадили в автозак, довезли до аеропорту, наче в Ростові, це моє припущення. Потім ми прилетіли в якусь камеру. Зараз я розумію, що це була москва, хоча думав, що це був Пітер, бо чув чайок, але на Москві-ріці теж є чайки», - додав Кротевич.

На території рф «азовці» і перебували до звільнення.

Участь у пресконференції брали виконувач обов’язків командира полку «Азов» Микита Надточій, начальник штабу полку Богдан Кротевич, заступник командира полку «Азов» із тилового забезпечення Іван Ігнатьєв («Ігнат»), т.в.о заступника командира полку по роботі з особовим складом Ілля Самойленко («Гендальф»).

Читайте також: У російському полоні перебувають понад 2 тисячі захисників Маріуполя - штаб «Азова»

Як повідомляв Укрінформ, 21 вересня в результаті обміну вдалося повернути з російського полону понад 200 українських захисників, а також 10 іноземців. П'ятеро командирів «Азову» перебуватимуть до кінця війни у Туреччині під особистими гарантіями безпеки президента Реджепа Таїпа Ердогана.

Читайте також: Родини захисників «Азовсталі» взяли участь у засіданні Ради ООН з прав людини

росії передали підозрюваного у державній зраді народного депутата Віктора Медведчука та 55 військових рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-