Винищувачі НАТО перехопили чотири російські військові літаки в авіапросторах Польщі й Швеції

Винищувачі НАТО перехопили чотири російські військові літаки в авіапросторах Польщі й Швеції

Укрінформ
Винищувачі Повітряних сил Італії були підняті по тривозі через чотири російські військові літаки в авіапросторах Польщі й Швеції.

Як передає Укрінформ, про це заявили в ВПС Італії у Твіттері.

«Ще один негайний виліт винищувачів Eurofighter ВПС Італії, які беруть участь у заходах з повітряного контролю в Польщі, щоб перехопити 4 російські винищувачі після того, як вони увійшли спочатку в польський, а потім у шведський повітряні простори», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Італія підняла винищувачі в повітря через літаки рф біля кордону з Польщею

У ВПС додали, що після підйому натівських винищувачів російській військові літаки були змушені повернутися в повітряний простір Калінінграда.

Газета The Sun зазначає, що Рим відправив чотири винищувачі Eurofighter Typhoon до Польщі в рамках місії НАТО з контролю за повітряним простором ще в липні. Військові літаки розміщеними на авіабазі Мальборк.

Польща є давнім членом НАТО, тоді як Швеція лише цього року підписала протоколи про приєднання до Альнясу у відповідь на війну путіна в Україні.

Читайте також: Військові показали, як збили штурмовик і винищувач росіян

Як повідомляв Укрінформ, 30 вересня винищувачі Eurofighter ВПС Італії, які беруть участь у повітряній поліції в Польщі, піднялися в повітря через присутність російських літаків у районі польського кордону.

Фото: @ItalianAirForce

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-