Підозру за воєнні злочини в Україні вже оголосили 176 росіянам

Підозру за воєнні злочини в Україні вже оголосили 176 росіянам

Укрінформ
За вчинення воєнних злочинів в Україні повідомили про підозру 176 військовослужбовцям російської армії, стосовно 44 направили обвинувальні акти до суду, 10 уже отриимали вироки.

Про це генеральний прокурор Андрій Костін заявив під час зустрічі з міністром юстиції Французької Республіки Еріком Дюпоне-Моретті, передає Укрінформ із посиланням на Офіс генпрокурора.

Костін і Дюпоне-Моретті обговорили ситуацію в Україні та створення спеціальних механізмів притягнення до відповідальності за вчинені на її території злочини.

За словами Костіна, за вчинення воєнних злочинів вже повідомили про підозру 176 росіянам. До суду направлені обвинувальні акти стосовно 44-х. “Ці особи встановлені, докази їхніх злочинів ретельно зібрані і будуть представлені в суді. 10 військовослужбовців російської армії вже отримали вироки в українських судах. Кожен, хто приходить зі зброєю на чужу землю має розуміти - кара буде неминучою”, - наголосив він.

Читайте також: Створення трибуналу щодо агресії росії має спиратися на коаліцію європейських країнексперти

Міністр юстиції Франції висловив підтримку Україні в її боротьбі. Він зауважив, що Франція і надалі готова надавати підтримку на експертному рівні.

Говорячи про злочин агресії, генпрокурор повідомив, що за його вчинення повідомили про підозру 626 особам. Це вище політичне та воєнне керівництво росії.

“Нам потрібна міжнародна підтримка у питанні пошуку механізму покарання за злочин агресії. Міжнародний кримінальний суд (МКС) не може прийняти цю справу, тому створення Спецтрибуналу - це доведення на міжнародному рівні, що будь-який факт агресії в сучасному світі буде покараний. І не тільки на полі бою, а й на юридичному”, - наголосив Костін.

Як повідомляв Укрінформ, Костін під час виступу на паризькому форумі “Ніч права” закликав міжнародну спільноту долучитися до боротьби з росією на юридичному фронті.

Фото: Офіс генпрокурора

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-