Ткаченко розповів, коли чекати на першу зустріч «Інформаційного Рамштайну»

Ткаченко розповів, коли чекати на першу зустріч «Інформаційного Рамштайну»

Укрінформ
Перша зустріч в рамках «інформаційного Рамштайну» може відбутися наприкінці жовтня або в листопаді.

Про це міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко сказав в інтерв’ю «Радіо Свобода», передає Укрінформ.

«Першу зустріч можна очікувати або наприкінці жовтня, або в листопаді», - зазначив Ткаченко.

За його словами, є кілька країн, які проявляють активну позицію. Українська влада сподівається сформувати коло зацікавлених осіб або у форматі окремої зустрічі тих, хто найбільш активний і зацікавлений, або у форматі зустрічі міністрів ЄС або G7. "Порядок денний всіх влаштовує і питання, які ми порушуємо, всі кажуть, що вони на часі і потрібно це робити", - додав глава МКІП.

Читайте також: Резніков обговорив із главою Пентагону майбутній «Рамштайн-6»

Як повідомляв Укрінформ, міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко у липні звернувся із закликом створити формат інформаційного «Рамштайну», який би координував зусилля союзників і партнерів для протидії російській пропаганді. Тоді він зауважив, що Україна має обмежені ресурси для того, щоби протидіяти російським пропагандистським наративам у інформаційній сфері.

Загалом формат «Рамштайн» був ініційований у квітні Сполученими Штатами Америки як Контактна група з питань оборони України. Вона охоплює понад 50 країн. Глави оборонних відомств країн-союзників і партнерів проводять регулярні зустрічі для координації оборонної допомоги Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-