ЗСУ відбили ворожі атаки поблизу 10 населених пунктів

ЗСУ відбили ворожі атаки поблизу 10 населених пунктів

Дані Генштабу
Укрінформ
Збройні сили України відбили атаки російських військ у районах населених пунктів Майорськ, Виїмка, Спірне, Озерянівка, Зайцеве, Бахмут, Бахмутське, Веселе, Первомайське та Новомихайлівка.

Про це Генеральний штаб ЗСУ повідомляє у Фейсбуці, передає Укрінформ.

У зведенні наголошується, що російська армія намагається утримати тимчасово захоплені території, зосереджує зусилля на спробах зриву активних дій Сил оборони на окремих напрямках, а також веде наступальні дії на Бахмутському та Авдіївському напрямках, здійснює перегрупування.

«Ворог обстрілює позиції наших військ вздовж усієї лінії зіткнення, веде повітряну розвідку. Завдає ударів по цивільній інфраструктурі та помешканнях мирних жителів, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни», - наголосили у Генштабі.

Повідомляється, що залишається й загроза завдання авіаційних та ракетних ударів на всій території України. Зокрема, протягом доби загарбники завдали 5 ракетних та одного авіаційного удару, здійснили понад 15 обстрілів з РСЗВ. Внаслідок цього постраждали об’єкти та цивільне населення більш ніж 12 населених пунктів, серед яких Харків, Краматорськ, Андріївка Дніпропетровської області, Бахмут, Залізничне, Вознесенськ та Придніпровське.

За даними Генштабу, на Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін. На інших загарбники здійснювали обстріли з танків, мінометів та ствольної артилерії, зокрема на Сіверському напрямку – в районі Писарівки Сумської області; на Слобожанському – в районах Стрілечої, Вовчанська, Варварівки, Вільхуватки та Дворічної.

Читайте також: Українські воїни звільнили вже 1534 населені пункти

На Краматорському напрямку ворожа армія перегруповує свої підрозділи.

Водночас на Бахмутському напрямку армія рф обстріляла з мінометів, ствольної та реактивної артилерії райони більш як десяти населених пунктів, зокрема Білогорівки, Соледара, Бахмута, Бахмутського, Майорська, Зайцевого та Яковлівки.

На Авдіївському напрямку внаслідок російських обстрілів постраждала інфраструктура Авдіївки, Опитного, Первомайського, Красногорівки, Мар’їнки, Костянтинівки та Новомихайлівки.

У Генштабі поінформували, що на Новопавлівському та Запорізькому напрямках армія рф наступальних дій не проводила, натомість обстрілів зазнали райони двадцяти п’яти населених пунктів. Серед них - Гуляйполе, Залізничне, Гуляйпільське, Мала Токмачка та Оріхів.

На Південнобузькому напрямку артилерійських обстрілів зазнали райони понад 20 населених пунктів вздовж лінії зіткнення.

За інформацією Генштабу ЗСУ, у російській федерації, де тривають заходи «часткової мобілізації», проводиться формування та комплектування трьох мотострілецьких та двох артилерійських полків на фондах Казанського вищого танкового командного училища.

Водночас російська сторона не припиняє практику застосування на території України приватних військових кампаній, укомплектованих завербованими в місцях позбавлення волі особами. «На тимчасово окупованій території Луганської області, у так званих «центрах підготовки», триває навчання зазначеної категорії осіб для подальшого направлення їх на лінію зіткнення», - заявляють у командуванні.

Згідно з уточненою інформацією, 3 жовтня на півдні України підтверджено ураження Силами оборони до тридцяти обʼєктів противника. Ворог деморалізований, залишає позиції, відходить на безпечну відстань, знищує запаси боєприпасів, намагається знищити мости та переправи, аби уповільнити темпи наступу українських військ, констатують у Генштабі.

Повідомляється, що за поточну добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки загарбників у районах населених пунктів Майорськ, Виїмка, Спірне, Озерянівка, Зайцеве, Бахмут, Бахмутське, Веселе, Первомайське та Новомихайлівка.

Читайте також: росія продемонструвала нездатність придушити українську ППО – генерал Брідлав

Авіація Сил оборони протягом доби завдала 12 ударів. Підтверджено ураження двох опорних пунктів, 8 місць зосередження озброєння та військової техніки, а також двох зенітних ракетних комплексів загарбників. Крім того, українські підрозділи протиповітряної оборони збили два ворожі БпЛА.

Ракетні війська і артилерія за поточну добу уразили пункт управління, два райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки ворога.

Як повідомляв Укрінформ, Збройні сили України з 24 лютого по 4 жовтня ліквідували близько 60 тисяч 800 російських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-