Українські воїни звільнили вже 1534 населені пункти

Українські воїни звільнили вже 1534 населені пункти

Укрінформ
Українські сили оборони загалом звільнили від російських загарбників 1534 населені пункти, у тому числі 483 на Харківщині.

Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко на брифінгу, передає Укрінформ.

"Де ворога вигнали, - тривають заходи з деокупації. Вже деокуповано 1534 населених пункти. На території Донецької, Луганської, Миколаївської, Харківської та Херсонської областей триває відновлення роботи органів державної влади", - сказав він.

Тимошенко додав, зокрема, що у Харківській області наразі звільнено 483 населені пункти, поінформувавши, що слідчими підрозділами Національної поліції там здійснюються заходи щодо реєстрації воєнних злочинів.

У цілому, за його словами, на звільнених від російських загарбників територіях, організовано обласними військовими адміністраціями 1445 гуманітарних штабів.

Також Тимошенко зазначив, що понад 500 населених пунктів розміновано, роботу Національної поліції відновлено у 1,2 тисячі населених пунктів, а органи місцевого самоврядування запрацювали у 1508 населених пунктах.

Крім того, він додав, що на звільнених від російської армії територіях відновили роботу 933 медичних заклади, заклади освіти запрацювали у 981 населеному пункті, послуги соціального захисту громадяни отримують у понад тисячі населених пунктів, фінансовими послугами забезпечено 922 населені пункти.

Читайте також: Залужний обговорив із генералом Міллі забезпечення потреб Сил оборони України у відсічі рф

"Щодо критичної інфраструктури. В цьому напрямку триває постійна робота. Уже у 67% населених пунктів відновлено газопостачання. Електроенергією забезпечено 976 населених пунктів. Водопостачання та водовідведення відновлено у майже 1 тисячі населених пунктах, а послугами мобільного зв’язку та інтернету вже користуються 950 населених пунктів", - відзначив заступник керівника ОП.

Читайте також: На звільнених територіях Харківщини та Херсонщини почали виплачувати пенсії за жовтень

Як повідомляв Укрінформ, 27 вересня спеціальним підрозділом Kraken Головного управління розвідки Міноборони України був звільнений Куп'янськ-Вузловий на Харківщині.

1 жовтня Президент України Володимир Зеленський повідомив, що український прапор уже в Лимані Донецької області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-