На півдні ЗСУ за добу виконали понад 170 вогневих завдань

На півдні ЗСУ за добу виконали понад 170 вогневих завдань

Укрінформ
Ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ на півдні України виконали понад 170 вогневих завдань по районах зосередження ворожих сил, логістичних центрах та транспортних артеріях.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба Оперативного командування «Південь», інформуючи про поточну оперативну обстановку на півдні України станом на 14.00.

«Нашими ракетно-артилерійськими підрозділами виконано понад 170 вогневих завдань по районах зосередження ворожих сил та засобів, логістичних центрах та транспортних артеріях. Попередньо відомо про знищення двох одиниць авто-бронетехніки та 4 рашистів. Решта втрат ворога дорозвідується», - йдеться в повідомленні.

У пресслужбі також поінформували, що в Чорному морі 9 ворожих кораблів маневрують, переховуючись за Кримським півостровом від шторму і уражень Силами оборони. На чергуванні – 5 ракетоносіїв, 2 з яких – підводні. Загальне спорядження – 32 «Калібри».

Водночас в ОК «Південь» наголошують, що не маючи успіхів на фронті, загарбники на півдні України тероризують тилові населені пункти та цивільних.

Зокрема, уночі війська рф обстріляли Нікопольський район Дніпропетровщини: суттєво постраждав районний центр, по якому випущено близько 30 снарядів з ворожих реактивних систем залпового вогню та важкої артилерії. Поранень зазнали четверо цивільних, пошкоджені кількадесят багатоповерхових і приватних будинків, заклад освіти інші об’єкти соціальної та промислової інфраструктури, зокрема зерновий елеватор.

У Марганецькій та Червоногригорівській громадах масштаби руйнувань з’ясовуються, попередньо, минулося без постраждалих.

На Херсонщині ворог обстрілює територіальні громади вздовж лінії фронту та визволені території. Зокрема, загарбники обстрілювали з важкої артилерії Хрещенівку, Осокорівку та Нововоронцовку. Пошкоджено житлові будинки та електромережі, є загиблий та поранені серед місцевих жителів.

Уночі ворог завдав ракетного удару 6 зенітними керованими ракетами С-300 по Березнегуватській громаді н Миколаївщині. Унаслідок обстрілу пошкоджено житлові будинки, адміністративні будівлі та крамниці. Постраждалих немає.

Зранку ракетний удар був завданий по Вознесенському району, пошкоджено об’єкт інфраструктури. Попередньо, втрат немає.

Опівдні ворог намагався атакувати Одесу дроном-камікадзе типу "Shahed-136", але протиповітряна оборона знищила його над морем.

Читайте також: росія тримає у Чорному морі п’ять ракетоносців із 32 «Калібрами»

Як повідомляв Укрінформ, Збройні сили України з 24 лютого по 4 жовтня ліквідували близько 60 тисяч 800 російських військових, що на 370 осіб більше порівняно з попередньою добою.

Також ЗСУ знищили 2424 ворожі танки (+44 одиниці), бойових броньованих машин ‒ 5018 (+27), артилерійських систем – 1407 (+2), РСЗВ – 340 (+2), засобів ППО ‒ 177 (+1), літаків – 266 (+1), гелікоптерів – 228 (+0), БПЛА оперативно-тактичного рівня – 1028 (+2), крилатих ракет ‒ 246 (+0), кораблів / катерів ‒ 15 (+0), автомобільної техніки та автоцистерн – 3823 (+12), спеціальної техніки ‒ 131 (+0). Найбільших втрат противник зазнав на Краматорському та Бахмутському напрямках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-