Стефанчук нагородив грамотами військових капеланів

Стефанчук нагородив грамотами військових капеланів

Фото
Укрінформ
Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук нагородив представників духовенства, різних релігійних та громадських організацій, зокрема військових капеланів, грамотами ВР.

Про це спікер українського парламенту повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Служу Богові та народу України!". Саме ці слова я сьогодні (4 жовтня – ред.) чув від представників духовенства, представників різних релігійних та громадських організацій, і зокрема, військових капеланів під час нагородження грамотами Верховної Ради України. І ці слова не про обов’язок. Це — про служіння за покликом серця та душі", – зазначив Стефанчук.

Він нагадав, що цьогоріч набув чинності Закон "Про Службу військового капеланства". На його переконання, це вкрай важливо для українських бійців – для захисників та захисниць, які потребують доброго слова, підтримки та молитви.

Голова ВР подякував військовим капеланам, які нині, у цей складний час, знаходяться на фронті разом із військовими. "Вдячний всім, хто вселяє віру та супроводжує Божим захистом на святу справу визволення нашої Української землі", – додав він.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 30 листопада ухвалила Закон "Про Службу військового капеланства".

Читайте також: Головний рабин України благословив Залужного на перемогу

Відповідно до документу Служба військового капеланства утворюється як окрема структура у складі ЗСУ, Нацгвардії, інших утворених відповідно до законів України військових формувань, Державної прикордонної служби України, вид якої залежить від обсягу, характеру та складності заходів щодо задоволення духовно-релігійних потреб в їх органі військового управління, з’єднанні, військовій частині, військовому навчальному закладі, установі та організації. У військовій частині на рівні окремого батальйону функції Служби військового капеланства можуть виконуватися одним військовим капеланом.

Фото: Фейсбук Руслана Стефанчука

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-